0% alcool Vila Babiciu
SmartDrinks.ro
Ai peste 18 ani?
DA NU
X
cea mai diversificata gama de produse smart drinks
300 mărci
 
SmartDrinks.ro - comercianții de băuturi ce distribuie peste 1000 de produse, printre care ediții limitate, sticle pentru colecționari și băuturi premiate.
 
Portofoliul de produse cu peste 300 de branduri de vinuri internaționale, bere, whisky, rom, cognac, vodka, tequila, gin, lichior, șampanii și spumante, face ca SmartDrinks.ro să aibă una dintre cele mai diversificate selecții de produse din spațiul online.
 
 
Vezi toate mărcile
Gamă diversificată de produse
X
cea mai diversificata gama de produse smart drinks
Livrare gratuită
în Bucuresti și Ilfov, pentru comenzi ce depășesc 149 RON
 
Pe SmartDrinks.ro, livrarea este gratuită în București și Ilfov pentru comenzi cu o valoare mai mare de 149 LEI (cost produse minus orice reducere aplicată). Comenzile sunt livrate în cel mult 24h de la plasarea comenzii (valabil pentru comenzile plasate de luni până vineri).
 
Pentru livrari în țară, taxa de transport este de 15 LEI indiferent de valoarea comenzii. Livrările se fac prin intermediul Urgent Cargus în termen de 24-48 ore de la plasarea comenzii, pentru comenzile achitate online cu cardul sau comenzile ramburs. Pentru comenzi achitate prin transfer bancar, timpul de livrare se calculează din momentul în care plata a fost recepționată în contul nostru.

 

Mai multe informații
Livrare gratuită începând cu 149 Ron
X
cea mai diversificata gama de produse smart drinks
Livrare în 2 h
în Bucuresti și Ilfov
 
SmartDrinks.ro asigură livrarea produselor în perfectă stare, fără a fi deteriorate.
 
Ambalajele folosite sunt confecționate din carton de cea mai bună calitate, testat special pentru transportul de băuturi.
 
Comanda dvs. va ajunge în siguranță la adresa indicată și în intervalul orar comunicat, prin intermediul agenților noștri sau a firmei de curierat Cargus.

 

Mai multe informații
Ambalaj securizat și livrare în 2h în București și Ilfov și în 24h în restul țării

Blog

3 rețete de băuturi alcoolice calde pe care să le încerci iarna aceasta

3 rețete de băuturi alcoolice calde pe care să le încerci iarna aceasta

Cocktailurile rafinate calde cu arome bogate și condimente savuroase pot fi atracțiile principale ale serilor de iarnă petrecute împreună cu familia și prietenii. Cu puțină imaginație și... inspirație din rândurile următoare, vei putea prepara băuturi alcoolice calde memorabile. Îți vom propune câteva rețete pe care să le încerci iarna aceasta și îți vom face și câteva recomandări de băuturi pe care le găsești pe SmartDrinks.ro. Pregătește toate ingredientele și fii gata pentru o experiență plină de savoare!   1.      Rom cu unt fierbinte, un cocktail cremos și aromat   Într-o seară friguroasă, gândul unei vacanțe pe o plajă exotică este atât de reconfortant! Până ajungi în destinația visată, îți propunem o rețetă de cocktail cu rom. Distilat din trestie de zahăr sau melasă, romul are un aer tropical și intens, iar în combinație cu alte câteva ingrediente, îți va oferi o experiență super-aromatică! Iată o băutură caldă cu rom care datează din anii 1650, dar care a rămas la fel de apreciată pentru savoarea sa. Dacă te uiți pe lista de ingrediente, ai putea crede că este o rețetă de prăjituri. Însă e vorba despre o băutură la fel de bună și cremoasă ca un desert! Iată ingredientele și modul de preparare pentru rom cu unt fierbinte:   Ingrediente: 2 lingurițe de zahăr brun 1 lingură de unt nesărat, topit 1 strop de extract de vanilie 1 vârf de cuțit de scorțișoară măcinată 1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată 1 vârf de cuțit de piper măcinat 50 gr rom negru 100 gr apă fierbinte 1 baton de scorțișoară, pentru decor   Mod de preparare: Pune zahărul, untul, extractul de vanilie și condimentele într-un pahar și amestecă bine. Apoi toarnă romul și completează cu apă fierbinte. Amestecă și ornează cu un baton de scorțișoară. Dacă nu știi ce fel de rom să alegi, îți dăm noi o idee: Rom Diplomatico Reserva Exclusiva 12 ani , un rom complex și rafinat, cu note de sirop de arțar și portocală, pe care îl poți folosi și în alte cocktail-uri, precum Old Fashioned sau Sazerac.   2.      Îți place whisky-ul? Adori scorțișoara? Avem rețeta perfectă pentru tine: un Hot Toddy revigorant   Continuăm prezentarea rețetelor de băuturi alcoolice calde cu un alt „clasic“: Hot Toddy. De-a lungul anilor, rețeta a avut parte de mai multe schimbări. Inițial, a apărut în India Britanică - cuvântul hindi taddy desemna o băutură preparată cu sevă de palmier fermentată. În 1786, denumirea a devenit oficială și definea o băutură preparată cu alcool, apă fierbinte, condimente și zahăr. Britanicii au revendicat băutura, ea făcând parte și astăzi din meniurile barurilor din Anglia. Există și o altă variantă a istoriei Toddy-ului fierbinte. Se spune că un medic irlandez (pe nume Robert Bentley Todd) le-ar fi prescris pacienților săi un amestec de cognac fierbinte, apă, scorțișoară și zahăr, arată Sip Awards . Ce știm cu exactitate este că Hot Toddy e o idee fabuloasă pentru serile de iarnă. Iată rețeta!   Ingrediente: 50 ml de whisky 200 ml apă 3 lingurițe de miere 1 baton de scorțișoară, rupt în două 1 lămâie - jumătate suc, jumătate tăiată în felii 2 cuișoare   Mod de preparare: Amestecă whisky-ul și mierea, apoi pune-le într-un pahar termorezistent. Adăugă batonul de scorțișoară și completează cu apa clocotită. La final, pune sucul de lămâie, feliile de lămâie și cuișoarele. Dacă ești în căutarea unui whisky premium, de care să te bucuri atât sec, cât și în cocktail-uri, îți recomandăm Compass Box The Spice Tree , un whisky complex și aromat disponibil pe SmartDrinks.ro.   3.      Delicii de iarnă: vin fiert cu piper și scorțișoară   Nu putem vorbi despre băuturi alcoolice calde fără a o menționa pe una dintre cele mai apreciate: vinul fiert. Cu toții asociem această băutură plină de arome cu atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă. Fie că este servit la târgurile de Crăciun, fie că ne bucurăm de el în serile petrecute cu familia și prietenii, vinul fiert este o băutură emblematică a sezonului rece. Iată o rețetă de vin fiert pe care să o prepari în această iarnă:   Ingrediente: 500 ml de vin roșu sec sau demisec 3 linguri de zahăr Jumătate de portocală tăiată felii Jumătate de măr tăiat felii Câteva boabe de piper 1 baton de scorțișoară 4-5 cuișoare 1 bucată de anason stelat   Mod de preparare: Pune pe foc o oală, toarnă vinul și zahărul și amestecă până când zahărul se dizolvă în vin. Acoperă oala cu un capac, iar când vinul începe să fiarbă, adaugă feliile de portocală și de măr și condimentele. Amestecă ingredientele, apoi închide focul și acoperă oala cu capac. După jumătate de oră, vinul poate fi servit. Iată și un vin potrivit pentru a-l folosi în această rețetă sau pentru a te bucura de el ca atare: Vila Babiciu Bordeaux Rouge 2017 , un mix de Cabernet Sauvignon și Merlot, în ediție limitată.   Băuturile alcoolice calde aduc un plus de confort și căldură în sezonul rece – sunt aromate, reconfortante și pline de savoare. Încearcă și tu rețetele de Hot Toddy, rom cu unt fierbinte sau vin fiert în sezonul rece!   Foto: https://www.shutterstock.com/image-photo/woman-warm-sweater-holding-her-hands-1860207547

Cum îți alegi vinul potrivit în funcție de meniul de la masa de Crăciun? Sfaturi și idei pentru sărbători

Cum îți alegi vinul potrivit în funcție de meniul de la masa de Crăciun? Sfaturi și idei pentru sărbători

Crăciunul este perioada generozității, a recunoștinței și a conectării cu cei dragi, un prilej ideal de reconsolidare a legăturilor cu prietenii și familia. Experiența unei mese luate împreună de Crăciun oferă amintiri prețioase pe care le purtăm cu noi pe tot parcursul vieții. Tocmai de aceea, pregătirea meniului de care ne vom bucura împreună de sărbători devine o adevărată misiune ce trebuie îndeplinită cu atenție. Pe lângă preparatele „vedetă“ - friptură, cârnați, cozonac -, vinul este nelipsit de pe masa de sărbători. Vinul potrivit accentuează aromele preparatelor, completând experiența culinară. În rândurile următoare, îți oferim câteva sfaturi de alegere a vinului în funcție de mâncărurile pregătite pentru masa de Crăciun.    Vin ros é , vin alb sau vin roșu: Cu ce fel de mâncare se potrivește fiecare   Să începem cu aperitivul! Alături de un platou de mezeluri și brânzeturi tari, este foarte potrivit un pahar de vin alb sec. La fel și dacă meniul de sărbători include pește. Ține cont de faptul că peștele mai slab, cum ar fi păstrăvul, se asociază foarte bine cu un vin alb sec ușor, iar pentru peștele gras, cum este crapul, mai potrivite sunt vinurile albe corpolente. Cauți un vin alb de calitate, cu care să îți impresionezi invitații la masa de Crăciun? Alege din oferta variată disponibilă pe SmartDrinks.ro!   Felurile principale ale meniului de sărbători și cele mai așteptate sunt, cu siguranță, preparatele din carne de porc. Pe acestea le asociem cel mai bine cu vinul roșu sec. Carnea de porc se asociază foarte bine cu vinurile fructate, cu un conținut ridicat de acid și mai slabe în taninuri. Atunci când alegi un vin, ține cont de cât de puternic este gustul preparatului din carne de porc. Cu cât mai îndrăzneț este gustul, cu atât mai îndrăzneț poate fi vinul pe care îl alegi. Găsești inspirație pentru un vin roșu de care să te bucuri de sărbători pe SmartDrinks.ro!    Cozonacul, nelipsit de pe masa festivă de Crăciun, precum și alte deserturi se asociază armonios cu vinurile dulci sau prosecco, pentru o experiență culinară încântătoare. Descoperă pe site sortimente variate de vin spumant !   Alege vinuri de calitate superioară pentru masa de Crăciun   Printre luminițele colorate și decorurile festive, o selecție de băuturi de calitate este esențială în pregătirea mesei de sărbători. Fie că ești gazda unei mese în familie, fie că te bucuri de momente alături de prieteni, băuturile pe care le alegi sunt foarte importante pentru întreaga experiență. Pe SmartDrinks.ro vei găsi o varietate de opțiuni numai bune pentru a completa atmosfera sărbătorilor. Iată câteva recomandări pentru masa de Crăciun!   Pentru aperitiv, de exemplu un platou cu brânzeturi tari și preparate uscate din carne de porc, alege un vin alb sec Chateau La Verriere, Bordeaux Blanc (2022), un Sauvignon Blanc cu o explozie de note interesante - soc, fructul pasiunii, citrice și flori de salcâm.   Pentru friptura de porc, alege un brand românesc: Colecția Doamnele, o selecție inedită de vinuri bio. Îți recomandăm vinul organic Alina Oportună cu Haz AOP Bugey   din 2016, care va oferi savoare felurilor principale ale mesei.   Ajungem la desert! Alături de o felie de cozonac sau de tort trebuie să ai un pahar de prosecco al cărui scop precis este acela de a-ți încânta simțurile. De exemplu, Prosecco Superiore La Farra Valdobbiadene DOCG   Extra Dry , cu arome echilibrate și o textură catifelată.   Alegerea vinurilor potrivite este foarte importantă pentru completarea experienței culinare. De la aperitiv la desert, fiecare fel de mâncare are un "partener" în lumea vinurilor. Descoperă pe SmartDrinks.ro o selecție diversă de vinuri de calitate superioară, potrivite pentru fiecare moment al mesei de sărbători.   Foto: Joseph Perrier - lephotographedudimache    

Stiluri de vinuri pe care le găsești pe SmartDrinks.ro. Diferențele dintre vinul sec, demisec, vinul dulce și vinul fortifiat

Stiluri de vinuri pe care le găsești pe SmartDrinks.ro. Diferențele dintre vinul sec, demisec, vinul dulce și vinul fortifiat

  Vinurile au stiluri și arome diferite și fiecare sortiment oferă o experiență senzorială unică. Vinuri roșii, albe sau rosé, seci, demiseci sau dulci - fiecare este modelat de un anumit soi de struguri, de regiunea de proveniență și de stilul de producție. Dar care sunt diferențele între un vin sec și un vin dulce, de exemplu? Principala distincție constă în durata de fermentare și conținutul de zahăr. Vinurile seci sunt fermentate o perioadă mai lungă și au mai puțin zahăr, în timp ce vinurile dulci au fost supuse unui proces de fermentare mai scurt și conțin mai mult zahăr. Află diferențele dintre cele mai cunoscute tipuri de vin și descoperă și câteva recomandări de vinuri seci pe care le poți găsi pe SmartDrinks.ro!   Pe SmartDrinks.ro găsești cea mai variată gamă de vinuri seci   Vinul sec conține puțin zahăr sau chiar deloc. Dacă în Statele Unite nu există legi care să impună cât de mult zahăr poate avea un vin sec, în Uniunea Europeană un vin sec poate avea până la nouă grame de zahăr pe litru. În practică, vinurile seci nu au de obicei mai mult de un gram de zahăr pe litru. Pe SmartDrinks.ro vei descoperi o varietate de vinuri seci albe, roșii și rosé, adaptate tuturor preferințelor. Gama de vinuri seci cuprinde branduri franțuzești, spaniole, portugheze, italiene și nu numai. Poți descoperi și brandul românesc de vin Vila Babiciu, creat de inițiatorul proiectului SmartDrinks.ro,  George Chendi, în urmă cu aproximativ 6 ani. Această colecție cuprinde o diversitate de tipuri de vin: Vila Babiciu roșu, Vila Babiciu alb, Vila Babiciu rosé , precum și vinuri în ediție limitată. Un alt brand românesc marca SmartDrinks.ro este colecția Doamnele, ce cuprinde vinuri albe și roșii premium, din struguri crescuți organic, fără aditivi și fertilizanți sintetici. Iubitorii de vinuri seci vor găsi pe SmartDrinks.ro și vinuri Juan Gil, sofisticate și expresive, ce poartă amprenta unui brand cu o istorie de peste 100 de ani. Cauți vinuri bune americane? Tot pe SmartDrinks.ro găsești vinuri seci The Federalist, învechite în butoaie de lemn noi sau folosite anterior la maturarea bourbon-ului, ceea ce le conferă o varietate de arome.   Ce este un vin sec și cum se realizează?   Un vin sec este un vin care nu are zahăr rezidual, ceea ce înseamnă că nu este dulce. Atunci când sucul de struguri se transformă în vin, în procesul de fermentație se produce alcool, deoarece drojdia consumă zahărul prezent în suc. În realizarea multor tipuri de vin, vinificatorul oprește procesul de fermentare înainte ca drojdia să aibă timp să consume tot zahărul, lăsând vinul puțin dulce, acest lucru însemnând că va exista o cantitate de zahăr rezidual. În schimb, pentru a obține un vin sec, vinificatorul va lăsa în schimb procesul de fermentare să se încheie complet, permițând drojdiei să consume tot zahărul prezent. Dacă nu mai există zahăr, nu mai există nici dulceață, iar vinul este, prin urmare, sec. Nu trebuie confundată însă absența dulceții cu absența fructelor. Într-un vin sec se va simți în continuare gustul fructelor, doar că vinul nu va avea un gust dulce.   Vin sec, vin dulce sau vin fortifiat? Clasificarea completă a stilurilor de vin și care sunt diferențele    În funcție de o serie de criterii, există mai multe tipuri de vin, fiecare cu propriile caracteristici. Astfel, vinurile pot fi clasificate după cum urmează:   În funcție de culoare ●       Vin roșu ●       Vin alb ●       Vin rosé   În funcție de presiunea dioxidului de carbon ●       Vin necarbonatat - presiunea dioxidului de carbon este mai mică de 0,05 MPa la 20℃. ●       Vin spumant - presiunea dioxidului de carbon mai mare sau egală cu 0,05 MPa la 20℃. Printre vinurile spumante cele m ai cunoscute se numără șampania și prosecco.   În funcție de conținutul de zahăr ●       Vin sec - conținutul de zahăr este mai mic sau egal cu 4 g/l ●       Vin demisec - conținutul de zahăr este cuprins între 4-12 g/l ●       Vin demidulce - conținutul de zahăr este cuprins între 12-45 g/l ●       Vin dulce - conținutul de zahăr este mai mare de 45 g/l   În funcție de tehnicile folosite în producție ●       Vin fortifiat - pe parcursul procesului de fermentație sau la finalul acestuia, se adaugă o băutură alcoolică distilată, de regulă brandy, sau o altă băutură spirtoasă, pentru a spori conținutul de alcool al vinului.  ●       Vin aromatizat - este obținut prin adăugarea unor extracte de plante aromatice care îi oferă un gust diferit de cel al vinurilor clasice. ●      Vin carbonatat - dioxidul de carbon conținut nu este produs prin fermentație, ci este adăugat parțial sau în întregime în mod artificial pentru a produce un vin cu caracteristici fizice asemănătoare cu cele ale vinului spumant. ●    Vin nealcoolizat - este parcurs procesul obișnuit de maturare, dar apoi alcoolul este eliminat. Se păstrează acea aromă clasică de vin, dar conținutul de alcool este foarte scăzut, chiar apropiat de 0%.   Lumea vinului este un univers bogat, plin de arome, culori și tradiții care se întind de-a lungul secolelor. Vinurile sunt clasificate pe mai multe criterii - culoare, dioxid de carbon, zahăr sau tehnici de producție, criterii ce trebuie luate în considerare atunci când alegem un sortiment. Fie că preferi vinurile seci sau demiseci, fie că îți plac vinurile dulci sau vinurile fortifiate, le regăsești pe toate pe SmartDrinks.ro . Te invităm să le descoperi!      

Cum alegi un whisky de calitate: Ponturi utile pentru tine și tot ce trebuie să știi despre această băutură

Cum alegi un whisky de calitate: Ponturi utile pentru tine și tot ce trebuie să știi despre această băutură

    Alegerea unui whisky de calitate este o călătorie într-o lume plină de tradiție și complexitate. Farmecul whisky-ului este oferit de istoria sa bogată, de meticulozitatea meșteșugului și de aromele sale diverse. Călătoria poate începe explorând originea whisky-ului, fie că este vorba de scotch, bourbon sau irish whisky, fiecare cu caracterul său unic. Un alt criteriu important este „vârsta“ whisky-ului, adică timpul de maturare, cele mai vechi având de obicei o mai mare profunzime a gustului. De ce este atât de special whisky-ul? Pentru că este mai mult decât o băutură; este o manifestare a timpului, a terroir -ului și a meșteșugului. Savurarea lui este o artă care te invită să apreciezi fuziunea dintre știință și artă, făcând din fiecare picătură o experiență de neuitat. Iată care sunt principalele clasificări ale whisky-ului și din ce este realizată această băutură. De asemenea, te invităm să descoperi câteva secrete care te vor ajuta să alegi un whisky cu adevărat bun!   De la sortimente la arome: Tot ce trebuie să știi despre whisky   Denumit adesea „apa vieții", whisky-ul este o băutură distilată din cereale. Se spune că a început să fie preparat în Evul Mediu, în mănăstirile irlandeze, iar despre procesul de distilare știm că a ajuns în Irlanda și Scoția în jurul secolului al XV-lea. Băutura era inițial folosită în principal în scopuri medicinale, pentru tratarea unor boli precum variola, apoi a început să fie folosită în scop recreativ de către nobilimea vremii. În 1608, distileria Old Bushmill's din Irlanda de Nord obținea o licență pentru a distila whisky. Astfel începea povestea uneia dintre cele mai apreciate băuturi alcoolice din lume.   În funcție de modalitatea de producție, există cinci tipuri principale de whisky, fiecare cu propriul gust și caracteristici. ⮚      Single malt Whisky-ul single malt folosește un singur tip de cereale și provine de la o singură distilerie. Dacă este transferat de la o distilerie la alta înainte ca procesul de distilare să se fi terminat, atunci, din punct de vedere tehnic, nu poate fi numit whisky single malt. Este adesea asociat cu whisky-ul scoțian single-malt, în ciuda faptului că este fabricat în multe alte țări. ⮚      Blended malt Whisky-ul blended-malt este un amestec sau o combinație de whisky-uri single-malt produse de distilerii separate. ⮚      Blended whiskey Aproape toate tipurile de whisky pot fi amestecate pentru a obține un blended whisky cu arome unice, imposibil de realizat cu un single malt. ⮚      Barrel proof Cunoscut și sub numele de cask strength, acest tip de whisky este îmbuteliat direct din butoi, fără a mai trece prin procesul de diluție. Pentru că nivelul de alcool este foarte ridicat, acest tip de whisky poate fi diluat cu apă de către cei care îl consumă. ⮚      Single cask Denumit și single barrel, acest tip de whisky este îmbuteliat dintr-un singur butoi specific al distileriei. Sticlele de whisky single cask au, de obicei, o etichetă care indică butoiul lor specific de origine. Whisky-ul îmbuteliat într-un singur butoi va păstra aroma unică a acelui butoi.   În funcție de țara în care este produs, există o altă clasificare a whisky-ului, fiecare cu tipul de amestec și distilare specific: ✔      Whisky scoțian Are o aromă afumată, cu o calitate unică dată de turba inclusă în procesul de obținere a malțului. Whisky-ul scoțian are cerințe mai stricte în comparație cu alte tipuri de whisky. Pentru ca un whisky să se încadreze în această categorie, producția trebuie să provină integral de la o singură distilerie cu sediul în Scoția. ABV-ul minim ( alcohol-by-volume) trebuie să fie de 40%, dar nu trebuie să depășească niciodată 94,8%, iar cerealele folosite pentru producerea sa trebuie să provină din orz maltezat și să nu aibă alte substanțe suplimentare în afară de apă și colorant (caramel). Durata de învechire trebuie să fie de cel puțin trei ani într-un depozit din Scoția și depozita rea să se facă într-un butoi de stejar de cel mult 700 de litri. Printre cele mai inovatoare mărci de whisky scoțian se numără Compass Box, fondată în anul 2000 de John Glaser, fost director de marketing al companiei Johnnie Walker. De la ușoare, delicate și elegante până la opulente și afumate, sortimentele acestui brand acoperă întregul spectru de arome care pot fi găsite în whisky-ul scoțian. Descoperă în secțiunea Spirits gama de whisky Compass Box !   ✔      Whisky irlandez Irlanda este unul dintre pionierii Europei în domeniul băuturilor distilate, pe care a început să le producă încă din secolul al XII-lea. Ceea ce diferențiază whisky-ul irlandez de cel scoțian este procesul de distilare. Whisky-ul scoțian este distilat de obicei doar de două ori, pe când cel irlandez, de trei ori. Se spune că procesul de triplă distilare face ca whisky-ul să fie mult mai fin. La fel ca whisky-ul scoțian, whisky-ul irlandez are propriile cerințe și standarde referitoare la procesul de producție. Procesele de distilare și de învechire trebuie să fie realizate în Irlanda, iar ABV-ul nu trebuie să depășească 94,8%. Trebuie să fie produs folosind boabe de cereale fermentate cu drojdie și e nevoie să fie învechit cel puțin trei ani, în butoaie de lemn de maximum 700 de litri. Îți recomandăm gama de whisky-uri irlandeze Silkie , o colecție de whisky-uri extrem de fine, cu grade diferite de afumare, produsă în distileriile Sliabh Liag.   ✔      Whisky american Americanii abordează cu multă seriozitate producția de whisky, având câteva tipuri recunoscute la nivel federal. Aceste categorii includ: ●       Blended whisky. Whisky-urile blended sunt băuturi spirtoase din cereale naturale sau care includ coloranți sau arome. ●       Light whisky. Este depozitat în recipiente de stejar folosite și au un ABV de peste 80%. ●       Spirit whisky. Combină cel puțin 5% din una dintre categoriile de whisky mai stricte cu băuturi spirtoase neutre. ●       Bourbon. Este produs dintr-un piure din cereale care a fost învechit în recipiente noi de stejar carbonizat și este format din cel puțin 51% porumb.   ✔      Whisky canadian Este reglementat în conformitate cu anumite cerințe elaborate de Parlamentul Canadei. Whisky-ul trebuie să fie produs integral în Canada, ceea ce include procesele de macerare, distilare și învechire. Durata minimă de învechire trebuie să fie de trei ani, în butoaie de lemn de maximum 700 de litri, cu un ABV de 40%. Whisky-urile canadiene sunt mai ușoare, mai puțin aromate decât cele americane.   ✔      Whisky japonez Japonia este una dintre cele mai tinere industrii majore de whisky, dar demonstrează o creștere rapidă. Whisky-ul japonez seamănă cu scotch-ul, însă japonezii sunt cunoscuți pentru modul lor interesant de abordare, creând sortimente subtile, complexe și rafinate. Descoperă o varietate de sortimente de whisky pe SmartDrinks.ro !   Din ce se face băutura spirtoasă numită whisky?   Whisky-ul este o băutură distilată dintr-un piure de cereale fermentate. Iată o trecere în revistă a cerealelor utilizate de obicei: ⮚                Porumbul . Whisky-urile realizate din porumb sunt ușoare, cu arome de fructe și note de bezea prăjită.  ⮚                Secară. Dacă preferi un whisky mai intens, secara oferă băuturii arome de fructe coapte și uscate ca și whisky-urile pe bază de porumb, dar cu un plus de note picante și de nuci. ⮚                Orz. Este folosit în principal pentru scotch whisky și este maltezat și uscat cu turbă. Turba îi adaugă o aromă de pământ afumat. ⮚           Grâu . Aproape toate whisky-urile de grâu provin din Statele Unite. Bourbonul din grâu este neted și are un profil mai dulce, cu note de vanilie, miere, fructe de pădure uscate și caramel.   Mai trebuie să știi că: ●                 Bourbonul trebuie să fie obținut dintr-un amestec de cel puțin 51% porumb ●                 Whisky-ul american de secară trebuie să aibă cel puțin 51% secară ●                 Whisky-ul irlandez single malt este fabricat doar din orz maltezat și distilat în alambicuri de cupru    Secretele alegerii unui whisky de calitate: Ghidul complet pentru pasionații de băuturi spirtoase   Alegerea unui whisky de calitate presupune a lua în calcul trei elemente principale: preferințele personale, bugetul și caracteristicile băuturii. Iată câteva aspecte cărora îți recomandăm să le acorzi atenție atunci când vrei să alegi un whisky: ✔      Nivelul de alcool. Fiecare tip de whisky are un anumit ABV indicat pe etichetă – această informație te va ajuta să iei o decizie în funcție de nivelul de alcool pe care dorești ca băutura să îl aibă. ✔      Aromele. Fiecare tip de whisky are propriul profil de arome. Scotch-ul, de exemplu, are cea mai largă gamă de arome: delicate, pământii, fructate, sărate și afumate. Whisky-urile japoneze sunt similare, deoarece multe împrumută tehnicile de distilare ale scotch-ului, în timp ce whisky-urile americane pot fi condimentate. ✔      Modul în care vei consuma whisky-ul. Și acesta este un aspect important atunci când alegi un anumit tip de whisky. De exemplu, anumite whisky-uri sunt potrivite pentru a fi mixate cu altele băuturi, iar altele nu. De asemenea, dacă vrei să bei whisky-ul cu gheață, alege un sortiment care își păstrează aromele pe măsură ce cuburile se topesc. ✔      Bugetul. Nu în ultimul rând, setează o anumită sumă pe care ești dispus să o cheltuiești. Este un filtru de căutare suplimentar care te va ajuta să alegi mai ușor o sticlă de whisky.   E important să știi că whisky-urile se diferențiază prin modalitatea de producție și țara în care sunt realizate și că principalele cereale distilate în procesul de producție sunt porumbul, secara, orzul și grâul, fiecare oferind un set diferit de arome. În alegerea unui sortiment de whisky, citește cu atenție informațiile despre produs și ia în calcul modul în care vei consuma băutura. Pe SmartDrinks.ro vei găsi o mare varietate de branduri de whisky, de la whisky Johnny Walker sau whisky Nikka, până la sortimente de colecție cum ar fi whisky Glenfiddich sau whisky Balvenie. Intră în secțiunea Spirits și alege-l pe cel preferat! 

Află totul despre Prosecco - spumantul din Italia care a devenit popular în toată lumea!

Află totul despre Prosecco - spumantul din Italia care a devenit popular în toată lumea!

În universul efervescent al vinurilor spumante, se distinge o băutură cu bule delicate și note fructate: prosecco. Un vin care a atins un nivel uriaș de popularitate mai ales în ultimii ani, cucerind oameni din toate colțurile lumii. Prosecco provine din podgoriile pitorești din nord-estul Italiei, iar ascensiunea sa poate fi atribuită farmecului său irezistibil, oferit nu doar de gustul său excepțional, ci și de versatilitatea sa. De la întâlniri ocazionale la serate fastuoase, prosecco adaugă strălucire oricărui eveniment.  Se spune că originile sale datează din anul 200 î.Hr. și că era considerat încă de atunci o adevărată delicatesă. Află mai multe despre istoria acestei băuturi, dar descoperă și diferențele dintre prosecco și alte tipuri de spumante, cu ce mâncăruri îl putem asocia și în ce cocktail-uri delicioase îl putem include.  Istoria prosecco: De la rădăcinile sale în Italia până la faima internațională   Originile prosecco datează din epoca romană, când, pentru realizarea vinului, erau folosiți strugurii din soiul Glera, ce creșteau în apropierea satului Prosecco - la acel moment cunoscut sub numele de Puccino. Satul Prosecco este localizat în apropiere de orașul Trieste din Italia, iar în secolul al XVIII-lea cultivarea deliciosului strugure Glera s-a extins și în orașele și satele învecinate. Începând cu secolul 20, prosecco, așa cum îl știm în prezent, a început să fie produs la Veneto și Friuli, unde au fost introduse noi tehnologii de fermentare.  Câțiva producători italieni de vinuri și-au schimbat abordarea de marketing în ceea ce privește mărcile lor de prosecco de înaltă calitate și astfel s-a născut un fenomen. O sticlă de prosecco este, în general, mai ieftină decât șampania, iar producătorii au început să exploateze creșterea bruscă și uriașă a cererii. Astfel, în 2021 au fost îmbuteliate 627,5 milioane de sticle de prosecco DOC, arată bkwine.com. Din această cantitate, 71,5 milioane de sticle sunt rosé, o categorie creată în 2020. Prosecco este, fără îndoială, cel mai consumat vin spumant din lume. Unul dintre cele mai apreciate branduri de prosecco de pe SmartDrinks.ro este La Farra Millesimato DOCG Extra Brut, un vin spumant rafinat creat din struguri din podgoriile situate pe dealurile înalte din Farra di Soligo, Farrò, Solighetto și S. Pietro di Feletto. Încearcă-l și tu!   Știi care e diferența dintre prosecco și alte tipuri de spumante?   Vinul poate fi numit șampanie doar dacă provine din regiunea Champagne, Franța, în timp ce prosecco este un vin spumant produs în principal în regiunea Veneto, Italia. Un alt element ce diferențiază cele două băuturi este metoda de producție. Atât prosecco, cât și șampania sunt fabricate folosind formula drojdie + zahăr = alcool + dioxid de carbon. Prosecco este fabricat printr-o metodă numită Charmat, care presupune o singură fermentare în cisterne speciale, urmată de o îmbuteliere sub presiune. În schimb, șampania este fermentată de două ori, fermentația secundară fiind realizată în sticlă, cu adaos de drojdie și de substanțe solide care asigură acele bule specifice. Așadar, dacă ar fi să definim ce este prosecco în câteva cuvinte, putem afirma că este un vin spumant alb de proveniență italiană, realizat din struguri Glera. Pentru șampanie, în schimb, sunt folosite soiurile Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier. Descoperă pe SmartDrinks.ro o selecție variată de tipuri de spumante de calitate superioară. Ai parte de livrare rapidă în toată țara!   Prosecco și preparate din gastronomia italiană = potrivire perfectă   Un vin prosecco poate fi asociat perfect cu numeroase preparate specifice italiene, cum ar fi pastele, pizza sau diferite brânzeturi. Iată câteva exemple:    Prosecco și pizza  Această combinație funcționează foarte bine datorită bulelor din vin și acidității sale, care estompează grăsimea din pizza și, de asemenea, echilibrează aciditatea din sosul de roșii. Datorită aromelor fructate din prosecco, acesta poate fi asociat cu tipuri diferite de pizza, inclusiv pizza picantă.    Prosecco și paste  Prosecco și pastele sunt o altă asociere clasică de vin și mâncare italiană. Aciditatea medie-înaltă a vinului va echilibra sosurile grase ce conțin de obicei smântână sau ulei de măsline, precum și aciditatea roșiilor. Prosecco este un vin potrivit pentru o gamă largă de preparate din paste, inclusiv paste cu fructe de mare sau paste picante.   Prosecco și brânză Prosecco se potrivește de minune cu diferite tipuri de brânzeturi, dar mai ales cu brânzeturile moi sau semi-moi. Evitați însă să asociați prosecco și brânzeturi cu gust foarte pronunțat, cum ar fi blue cheese, deoarece acestea vor acoperi aroma vinului. În schimb, asociați-l cu parmigiano-reggiano, burrata sau brânză de capră.    Cele mai populare băuturi care includ prosecco. 3 rețete de preparat acasă    Iată câteva rețete de cocktail-uri răcoritoare și aromate care includ prosecco și pot fi preparate acasă:   Aperol Spritz   Ingrediente: 50 ml Aperol 100 ml prosecco 50 ml apă minerală o felie de portocală gheață Mod de preparare: Într-un pahar înalt se pun câteva cuburi de gheață, peste care se adaugă prosecco, Aperol și apă minerală. Se amestecă totul, apoi se adaugă o felie de portocală pentru decor.    Grapefruit Spritz   Ingrediente: 50 ml suc de grapefruit 25 ml Aperol gheață 50 ml de prosecco coajă de grapefruit Mod de preparare: Se toarnă sucul de grapefruit și Aperol într-un pahar coupe, se adaugă gheață și se amestecă ușor. Se completează cu Prosecco și se ornează cu coaja de grapefruit.    Prosecco Hugo   Ingrediente: frunze de mentă, plus o crenguță pentru decor 120 ml prosecco 20 ml lichior de soc Fiorente 20 ml gin 25 ml apă minerală gheață o felie de lime, pentru decor Mod de preparare: Menta se presează ușor în mână apoi se pune pe fundul unui pahar mare de vin. Se toarnă siropul de soc și ginul și se lasă 1-2 minute pentru ca aromele să fuzioneze. Se umple paharul cu gheață, apoi se pun gheața, apa minerală și prosecco și se amestecă ușor. Se ornează cu lime și mentă.      Așadar, prosecco este o băutură cu istorie veche, ce cuprinde secole de tradiție italiană. Se distinge de șampanie prin modalitatea de producție și poate fi asociat cu multe preparate cu specific italian. Prepară și tu un cocktail savuros cu prosecco! Găsești toate ingredientele de care ai nevoie pe SmartDrinks.ro.     

Secrete pentru o degustare de vinuri reușită. Cum savurezi corect fiecare pahar cu vin

Secrete pentru o degustare de vinuri reușită. Cum savurezi corect fiecare pahar cu vin

O experiență reușită de degustare a vinului este o călătorie care implică toate simțurile, emoțiile și o înțelegere nuanțată a aromelor. Degustarea de vinuri te va ajuta să identifici gusturile și aromele pe care le apreciezi în mod deosebit și astfel, ulterior, alegerea unui vin într-un restaurant sau bar va fi mult mai ușoară. În același timp, degustarea vinului poate fi și o activitate socială. Evenimente de degustare sunt adesea organizate, de exemplu, de comercianți și producători de vinuri, pentru a primi un feedback detaliat din partea clienților. Fie că ești un începător care caută îndrumare în degustarea vinului sau un pasionat de vinuri care dorește să își rafineze abordarea, descoperă mai departe ce trebuie să faci pentru ca fiecare pahar de vin să devină un moment de încântare senzorială.   Pasiunea pentru vinuri - o călătorie în lumea gusturilor fine   Pasiunea pentru vin este o călătorie în lumea gusturilor fine, o fuziune între istorie, geografie, cultură și simțuri. Aromele și gusturile reflectă diversele zone în care sunt cultivați strugurii – de la podgoriile însorite din Toscana până la viile emblematice din Bordeaux, fiecare regiune imprimă strugurilor caracterul său unic. Dar nu este vorba doar despre delicioasa băutură din pahar, ci și despre arta de a-i descifra nuanțele. Cei care degustă vinul învață să identifice notele subtile de fructe, flori și condimente. Ei explorează procesele din spatele creării unui amestec echilibrat de arome. Pasiunea pentru vin este, de asemenea, o incursiune în trecut. De exemplu, vinurile de colecție pot cuprinde în aromele lor trecerea timpului, astfel că degustarea devine o călătorie în timp, care ne conectează cu cei care au contribuit cu grijă la crearea acestui produs. Descoperă vinuri pe SmartDrinks.ro care îți vor oferi o călătorie memorabilă în lumea gusturilor fine!   Ghidul pas cu pas al unei degustări profesioniste de vinuri   O degustare de vinuri înseamnă mult mai mult decât a mirosi și a gusta această băutură. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să profiți la maximum de următoarea degustare de vinuri. Înainte de a realiza degustarea efectivă de vinuri, ține cont de aceste recomandări:    Evită să mănânci cu o oră înainte de a degusta vinul. Deși ai putea fi tentat să mănânci consistent înainte de degustarea de vinuri pentru a evita efectele alcoolului, mulți somelieri spun că mâncarea poate afecta de fapt gustul vinului. Astfel, se recomandă să nu mănânci cu cel puțin o oră înainte de o degustare. Dacă vizitezi mai multe săli de degustare într-o singură zi, desigur că va trebui să mănânci între degustări. Dar evită mâncăruri foarte condimentate sau cu un gust persistent. De asemenea, evită să folosești apă de gură înainte de o degustare.  Dacă urmează să faci o degustare acasă, asigură-te că încăperea este bine aerisită și nu există mirosuri de mâncare proaspăt gătită.  Permite luminii naturale să pătrundă în încăperea în care faci degustarea, pentru a beneficia la maximum de o experiență vizuală corespunzătoare.  Asigură-te că paharul este curat, iar dacă a fost curățat chiar înainte de degustare, este important să nu existe resturi de apă în interior.  Acordă atenție și zgomotului: cu cât beneficiezi de mai multă liniște, cu atât vei putea identifica mai clar anumite arome.    Principalele trei simțuri pe care le activăm într-o degustare de vinuri sunt văzul, mirosul și gustul. Din punct de vedere vizual , iată care sunt aspectele cărora trebuie să le acorzi atenție:  Privește direct către pahar. Lasă-l pe masă și analizează-i culoarea.  Privește dintr-un unghi lateral, pentru a putea vedea cât de limpede este vinul.  Înclină paharul cu aproximativ 45 de grade și ține-l pe un fundal alb. Acest lucru te va ajuta să îți faci o idee despre profunzimea culorii și transparența vinului.  Rotește paharul, pentru a-i permite vinului să se amestece complet și să se așeze.  Ține paharul consecutiv în aceste patru poziții și înregistrează toate observațiile. Vinul din pahar este limpede sau este întunecat? Analizează intensitatea culorii și opacitatea, precum și culoarea. Ca regulă generală, vinurile roșii vor căpăta o nuanță mai deschisă odată cu trecerea timpului, iar cele albe vor deveni mai închise la culoare. (Acest lucru nu se aplică însă tuturor vinurilor.) Folosește niveluri când notezi culoarea, de la limpede la mediu, de la intens la tern. Aceste niveluri te vor ajuta să descrii vinul cu precizie.   Simțul mirosului este adesea mai puternic decât cel al gustului. Rotește paharul timp de aproximativ 10-12 secunde sau efectuează cinci rotații rapide. Rotirea paharului sparge suprafața vinului, eliberează aromele naturale ale acestuia și ajută la vaporizarea unei părți din alcoolul vinului. Pentru a aprecia pe deplin toate aromele, trebuie ca nasul să fie cât mai aproape de vin - chiar în pahar - și să inspiri adânc. Vei simți imediat mirosuri de fructe sau condimente. Repetă acest proces, iar de data aceasta încearcă să separi mirosurile: dacă mai întâi ai simțit un miros fructat, acum încearcă să distingi fiecare fruct, cum ar fi murele sau căpșunile. Astfel, vei face o evaluare mai precisă a vinului. Ca regulă generală, vinurile tinere tind să miroasă mai mult a fructe, în timp ce vinurile mai vechi au un miros mai pronunțat de condimente.     Perceperea gustului este un aspect esențial al degustării vinului. Spre deosebire de nas, gura poate recunoaște textura. În funcție de evenimentul de degustare, unele persoane preferă să scuipe vinul degustat după câteva secunde, în timp ce altele înghit vinul pe care îl degustă. Cel mai bine este să clarifici la începutul evenimentului care este conduita de degustare. Majoritatea degustătorilor profesioniști preferă să scuipe vinul, mai ales dacă este vorba de o degustare care durează mai multe ore.   Cum degustăm corect vinul?   Rotește în gură o cantitate mică de vin, câteva secunde. Apoi încearcă să inspiri puțin aer printre buze, timp de câteva secunde. Acest lucru permite aerului să pătrundă în vin pentru a-i elibera aromele. Identifică gustul vinului atunci când atinge diferite părți ale limbii. Există cinci zone principale de sensibilitate pe limbă, care percep gustul amar, acru, sărat, dulce și taninul, detectat în principal pe gingii. Gustul unui vin va persista pe limbă după ce l-ai înghițit, așa că încearcă să înregistrezi cât timp durează acest aftertaste.   Iată alte caracteristici cărora trebuie să le acorzi atenție atunci când faci o degustare de vin:  Textura. Aceasta include acidul (conservanții naturali care se găsesc în vin), taninul (antioxidant natural), conținutul de alcool și corpul vinului.  Aciditatea. Contribuie la echilibrul general al vinului și îi oferă acel efect revigorant.  Taninul. Este prezent în pielița strugurilor și are o aromă amară, detectată cel mai puternic pe partea din spate a limbii. Astringența dată de tanin este cea care provoacă senzația de uscăciune în gură, resimțită cel mai puternic pe gingii. Dulceața. Este dată de zahărul rezidual - dulceața rămasă atunci când nu toți strugurii au fost fermentați în alcool.  Conținutul de alcool. Este vorba despre cantitatea de alcool etilic din vin. De obicei, vinul cu un conținut scăzut de alcool va avea un gust mai dulce. Corpul - greutatea și „bogăția“ vinului .   Aroma. În acest moment, identifică aromele exacte ale vinului.  Gustul final . Observă care este gustul final care persistă după înghițirea vinului.   Există tipuri de pahare de vin speciale pentru servirea băuturii? Răspunsul este da!    Simțul olfactiv este responsabil pentru aproximativ 80% din ceea ce gustăm, arată scienceworld.ca . Paharele de vin sunt proiectate în mod intenționat să aibă curburi ca mijloc de intensificare a aromelor băuturii. De asemenea, curbele ajută la rotirea vinului fără a-l vărsa, în acest mod fiind eliberate mai multe arome. Așadar, atunci când vine vorba de degustarea tuturor nuanțelor care se găsesc în vin, un pahar adecvat, cu o curbură potrivită, este ceea ce ai nevoie.   Sfaturi pentru a deveni un cunoscător al vinurilor de calitate   Dacă lucrezi în domeniul ospitalității sau pur și simplu îți dorești să știi cât mai multe despre vinuri, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să devii un adevărat cunoscător:  Ține cont de principalele caracteristici ale vinului : dulceața, aciditatea, nivelul de alcool, corpul și taninurile. Învață cum să guști vinul în funcție de aceste caracteristici, pentru a-ți îmbunătăți modul în care îl evaluezi. Participă la evenimente din industria vinului. Degustările sau cursurile te vor ajuta să înveți mai multe despre vin. De asemenea, este important să găsești o comunitate din domeniul vinurilor. Cu cât te conectezi mai mult cu oameni din industria vinului, cu atât vei învăța mai mult. Creează-ți o colecție de vinuri. Acest lucru este foarte important în drumul tău spre a deveni un bun cunoscător de vinuri.    Acordă atenție pregătirii dinaintea unei degustări de vinuri: asigură-te că în încăpere nu există mirosuri puternice și evită să mănânci cu o oră înainte de degustare. Apoi, analizează caracteristicile principale ale vinului - dulceață, aciditate, alcool, corp și taninuri - și observă persistența gustului final. Participă la evenimente ale diferitelor comunități de vinuri, dar creează-ți totodată propria colecție de vinuri. Alege din sortimentele variate de vinuri de calitate superioară de pe SmartDrinks.ro !   Foto: https://www.shutterstock.com/image-photo/closeup-portrait-young-female-customer-drinking-140728459  

Cum să prepari cocktail-uri delicioase acasă, cu băuturi alcoolice și non-alcoolice de calitate

Cum să prepari cocktail-uri delicioase acasă, cu băuturi alcoolice și non-alcoolice de calitate

În ultimii ani, în contextul în care oamenii au petrecut în case mai mult timp decât de obicei, dorința de a experimenta în bucătărie s-a extins și în ceea ce privește băuturile. Drept dovadă, mii de clipuri înfățișând persoane ce pregăteau cocktailuri în propriile case au devenit virale, creându-se chiar un hashtag reprezentativ pentru acest trend: # cocktailing . Din fericire, nu trebuie să fii barman sau să te specializezi în prepararea băuturilor pentru a învăța să faci un cocktail chiar la tine acasă. Nici măcar nu e nevoie să deții echipamente ultra-sofisticate pentru a pregăti o băutură delicioasă. Este important să ai ingrediente de calitate, deoarece acestea vor contribui în mare măsură la un rezultat care îți va bucura simțurile. Află mai departe câteva recomandări de băuturi și branduri pe care le poți folosi în prepararea unui cocktail și ce tip de ustensile și tehnici de mixologie te vor ajuta să obții o băutură numai bună de pus pe Instagram. În plus, vei descoperi și câteva rețete de cocktail-uri alcoolice și cocktail-uri non-alcoolice pe care le poți face chiar la tine acasă.   Top băuturi pentru prepararea cocktail-urilor   Iată tipurile de băuturi alcoolice cel mai frecvent folosite pentru prepararea cocktail-urilor: 1.      Rom. Este ingredientul principal al unui cocktail extrem de apreciat: Piña Colada. Este completat de alte ingrediente cum ar fi cremă sau lapte din nucă de cocos și suc de ananas și decorat fie cu o felie de ananas, fie cu o cireașă maraschino.   2.      Gin. Stă la baza unora dintre cele mai apreciate cocktail-uri: Gin & Tonic, Negroni sau Gin Martini. Dacă vrei să îți impresionezi prietenii cu un Negroni, de exemplu, mai ai nevoie, pe lângă gin, de părți egale de Campari și vermut. Dacă ți-ai propus să îți inviți prietenii la o degustare de gin cocktails, intră în secțiunea Spirits pentru a alege un gin de calitate, cum ar fi Broker's, Xibal, Etsu sau Brockmans.   3.      Tequila. Este folosită în prepararea unui cocktail ideal pentru serile călduroase de vară: Margarita. Tequila este completată de lichior triplu sec și suc de lime, iar rezultatul este pe măsura așteptărilor - un cocktail fresh și plin de savoare. Descoperă selecția noastră de branduri de tequila, cum ar fi: Ocho, La Casa Diego & Maria Silver, Patron sau Herencia Mexicana.   Recomandări pentru ustensile și tehnici de mixologie la domiciliu   Dacă te-ai hotărât să experimentezi și vrei să prepari cocktail-uri acasă, iată câteva ustensile ce te vor ajuta: ·           Jigger. Este un pahar de măsurat, special pentru cocktailuri. Dacă nu ai un jigger, poți folosi linguri de măsurare speciale pentru cocktail-uri. ·           Pahar mixing glass. Este ideal pentru amestecarea diferitelor tipuri de băuturi. Dacă nu îi ai încă în bucătărie, poți utiliza un pahar tip halbă. ·        Shaker. Este un recipient necesar pentru agitarea și amestecarea băuturilor. De reținut însă că ar trebui folosit doar dacă un cocktail conține, pe lângă alcool, suc, frișcă, ouă sau lactate. ·        Strecurătoare. Este folosită pentru a strecura cocktailurile din paharul mixing glass și îți permite să controlezi cât de mult lichid lași să curgă și cu ce viteză.  ·        Lingură de cocktail: Este o lingură cu mâner lung și răsucit, ideală pentru amestecarea cocktail-urilor. Ca alternativă, poți folosi un bețișor sau o lingură de desert.   Iată care sunt principalele tehnici utilizate în prepararea de cocktail-uri: Amestecă. Această tehnică este folosită în special pentru un cocktail cu textură fină. Genul de cocktail-uri în prepararea cărora este folosită această tehnică sunt cele ce conțin de regulă doar băuturi spirtoase - așadar, fără sucuri. Dacă vrei să folosești și tu această tehnică, pune toate ingredientele pentru cocktail în paharul utilizat pentru amestecare și apoi umple acel pahar cu gheață, până sus. Amestecă apoi cu lingura de cocktail punând presiune pe interiorul paharului, în sensul invers acelor de ceasornic, timp de aproximativ 20 de secunde, până când gheața începe să se topească. Strecoară apoi băutura și bucură-te de rezultat!   Agită. Prin această tehnică, adaugi textură și aerisești cocktail-ul. Tehnica este folosită în special când dorim să integrăm mai multe ingrediente cu greutăți, texturi și consistențe diferite. Agitarea este ideală pentru cocktail-urile în compoziția cărora se află băuturi spirtoase, sucuri, siropuri sau fructe. Iată cum aplici această tehnică: mai întâi pune ingredientele în shaker, apoi umple recipientul cu gheață. Închide bine shakerul, pentru a te asigura că nu vei vărsa băutura. Ține shaker-ul cu ambele mâini, cu o mână la câte un capăt, la înălțimea umerilor, apoi amestecă prin mișcări orizontale. De obicei, timpul de agitare a cocktail-ului este de 10 secunde, dar vei ști că e timpul să te oprești atunci când vei simți că partea exterioară a shaker-ului se răcește.   3 rețete cu SmartDrinks - cocktail-uri ușor de pregătit și cu o aromă excepțională   Acum că ai parcurs tehnicile de preparare, îți prezentăm și câteva rețete de cocktail-uri alcoolice și non-alcoolice, potrivite pentru o seară cu prietenii. 1.      Mojito Ingrediente: ·        sucul unei lămâi verzi ·        o linguriță de zahăr ·        o mână de frunze de mentă ·        60 ml rom alb ·        apă minerală, după gust ·        gheață Mod de preparare: Amestecă sucul de lămâie, zahărul și frunzele de mentă într-o cană, zdrobind menta pe parcurs, cu ajutorul unei linguri. Toarnă conținutul într-un pahar înalt și adăugă un pumn de gheață. Adaugă apoi romul, amestecând cu o lingură cu mâner lung. Completează cu apă minerală și decorează cu mentă. În secțiunea Spirits, vei descoperi o selecție variată de branduri de rom ideale pentru prepararea unui cocktail: Bacardi, Havana Club, El Dorado, Botran sau Diplomatico.   2.      Aperol Spritz Ingrediente: ·        75 ml Prosecco ·        50 ml Aperol ·        25 ml apă minerală ·        cuburi de gheață ·        o felie de portocală Mod de preparare: Umple un pahar mare (potrivit pentru vin) cu multă gheață. Adaugă Prosecco, apoi Aperol și apa minerală, apoi amestecă. Ornează băutura cu o felie de portocală. Pe SmartDrinks.ro vei găsi toate ingredientele necesare pentru pregătirea acestei băuturi: aperitivul Aperol și branduri de Prosecco de calitate, precum La Farra sau Cavatina.   3.      Shirley Temple Pentru acest cocktail non-alcoolic, ai nevoie de: ·        150 ml de bere de ghimbir ·        25 ml suc de lămâie verde ·        15 ml de sirop de grenadină ·        o cireașă maraschino, pentru ornare ·        gheață Mod de preparare: Umple un pahar înalt cu gheață, apoi adaugă berea de ghimbir și sucul de lime. Toarnă încet siropul de grenadină, apoi decorează cu cireașa maraschino.   Așadar, acum ai toate informațiile necesare pentru a pregăti tu însuți un cocktail delicios: idei de rețete, tehnici de preparare și lista de băuturi utilizate în mod frecvent pentru realizarea acestor băuturi. Inspiră-te din selecția de branduri disponibile pe SmartDrinks.ro! Comanzi online și ai parte de livrare la domiciliu.   Foto : https://www.shutterstock.com/image-photo/female-bartender-cooking-fresh-lemonade-spoon-1990618415    

Te invităm să descoperi tequila! 5 aspecte surprinzătoare despre una dintre cele mai populare băuturi din lume

Te invităm să descoperi tequila! 5 aspecte surprinzătoare despre una dintre cele mai populare băuturi din lume

Tequila, băutura cu un gust unic și o personalitate puternică, a cucerit inimile pasionaților de băuturi spirtoase din întreaga lume. Dar, dincolo de reputația sa de combustibil pentru petreceri, tequila este caracterizată de o moștenire culturală bogată ce o diferențiază de alte băuturi alcoolice. De exemplu, știai că tequila poate fi produsă doar în anumite regiuni din Mexic, ceea ce o face o băutură exclusivistă? Ai auzit despre singurul sortiment de tequila care nu provoacă mahmureală? În cele ce urmează, descoperă lucruri surprinzătoare despre tequila și istoria acestei băuturi, află cum se savurează corect tequila și găsește inspirație pentru a pregăti cocktail-uri! De asemenea, vei descoperi mai departe și o recomandare de tequila 100% autentică disponibilă pe SmartDrinks.ro!   Istoria tequilei - o băutură cu origini ancestrale   Originile acestei băuturi sunt strâns legate de istoria agavei, o plantă originară din Mexic și din regiunea de sud-vest a Statelor Unite. Agavele au fost fermentate pentru prima dată de către azteci pentru a prepara pulque, o băutură venerată în cultura acestora. Când Americile au fost colonizate, coloniștii spanioli au distilat agave pentru a prepara mezcal, o băutură alcoolică fermentată obținută din orice tip de agave. Este important de reținut că nu toate băuturile mezcal sunt clasificate ca fiind tequila. La începutul anilor 1600, a fost deschisă prima distilerie de mezcal. Aceasta era situată în Jalisco, Mexic, într-un oraș cunoscut acum sub numele de Tequila. În 1758, familia Cuervo a distilat pentru prima dată tequila. În acea perioadă, Don Cenobio Sauza, un cultivator de agave și distilator de mezcal, a decis că agavele albastre erau singurul tip de agave care trebuia folosit pentru a face tequila. Aceasta este principala diferență dintre mezcal și tequila: în timp ce mezcalul poate fi obținut din orice tip de agave, tequila este obținută în special din agave albastre.   Mezcalul și tequila au devenit populare la începutul anilor 1900. Prohibiția interzicea fabricarea și vânzarea de alcool în Statele Unite, astfel că tequila era introdusă în SUA prin contrabandă. Tot în timpul Prohibiției, în Tijuana existau în jur de 150 de baruri, pregătite să servească americanii cu băuturile alcoolice la care aceștia nu aveau acces. Când Prohibiția s-a încheiat, majoritatea barurilor din Tijuana s-au închis, dar popularitatea tequilei a continuat să crească. În 1974, guvernul mexican a declarat termenul tequila ca fiind proprietatea intelectuală a Mexicului, interzicându-se astfel altor state să producă și să vândă propria tequila.   Pe SmartDrinks.ro poți găsi o selecție variată de tequila de calitate superioară, cum ar fi Tequila Ocho, realizată din 100% agave. Acest produs este rezultatul colaborării dintre familiile Camarena și Tomas Estes, care se bucură de o apreciere uriașă în rândul producătorilor de băuturi alcoolice și al barmanilor. Familia Camarena prepară tequila în mod tradițional, artizanal, folosind agave din culturile proprii. Alte branduri pe care le vei regăsi în secțiunea Spirits/Tequila sunt Tequila La Casa Diego & Maria, Tequila Patron sau Tequila Herencia Mexicana.   5 aspecte surprinzătoare despre tequila   Iată câteva detalii despre tequila, care probabil te vor surprinde: 1.       Tequila trebuie să fie produsă în anumite regiuni din Mexic. La fel cum șampania trebuie să provină din regiunea Champagne din Franța pentru a fi numită oficial „șampanie“, același lucru este valabil și pentru tequila. Orice tequila produsă în afara Mexicului este pur și simplu un alcool de agave. 2.       Există un automobil proiectat să funcționeze pe bază de tequila. În 1963, Chrysler a prezentat 55 de mașini experimentale cu turbină care puteau funcționa cu orice combustibil inflamabil: kerosen, motorină, combustibil pentru avioane și, se pare, chiar și tequila. Ulterior, Chrysler a distrus aproape toate aceste automobile în 1966, cu excepția a nouă dintre ele, dintre care două se află în posesia companiei, șase în muzee și ultima în colecția privată de mașini a lui Jay Leno. 3.       Există o tequila care nu îți provoacă mahmureală. Tequila este renumită pentru mahmureala resimțită după ce este consumată în exces. Cu toate acestea, există un sortiment care nu provoacă această senzație. Este vorba despre tequila blanco, realizată din 100% agave, fără zaharuri sau sirop de porumb. 4.       Tequila poate fi transformată în diamante. În 2008, oamenii de știință mexicani au făcut o descoperire incredibilă. Atunci când este încălzită până la stadiul de vapori și apoi depusă pe tăvi de siliciu, băutura se transformă în foi subțiri de diamant, lipsite de impurități. Această descoperire oferă posibilități interesante pentru cercetări viitoare, în special în domeniul diamantelor industriale folosite în microelectronică. 5.       Tequila trebuie sorbită, nu băută ca un shot. Majoritatea dintre noi asociem această băutură cu shot-urile - celebrele tequila shots sunt vedetele oricărei petreceri. În Mexic însă, tequila este considerată o băutură spirtoasă sofisticată, care trebuie sorbită încet pentru a-i savura aroma, ca în cazul unui whisky fin. În plus, sarea și lămâia sunt asociate variantelor ieftine de tequila, ele având rolul de a-i masca aroma. Află mai departe cum trebuie băută de fapt tequila!   Cum se savurează corect tequila   În primul rând, dacă vrei să te bucuri de o tequila autentică, este important să alegi un sortiment realizat din 100% agave (cum este, de exemplu, Tequila Ocho). Există și tipuri de tequila mixte, realizate din 50% agave și îmbogățite cu zaharuri, care nu îți vor oferi însă aceeași experiență aromatică. În mod normal, tequila se bea simplă, fără a-i adăuga alte ingrediente, ori în alternanță cu o doză egală de sangrita, o băutură ușor picantă, pe bază de roșii, similară cu Bloody Mary. Este recomandat ca tequila să se soarbă, și nu să se bea în shot. Iată modul corect de a degusta tequila: ✔      Toarnă aproximativ 30 de grame într-un pahar de tequila. Ține paharul la nivelul ochilor și observă culoarea băuturii. ✔      Învârte ușor tequila în pahar și observă cum atinge pereții acestuia - caută acel efect de „șir de perle“. ✔      Ia o înghițitură mică, menținând tequila în gură timp de aproximativ 10 secunde pentru a-i pătrunde fiecare aromă.   3 rețete de cocktail-uri cu tequila   Te poți bucura de tequila și consumând-o în cocktail-uri delicioase. Iată 3 rețete simple ce au ca ingredient de bază tequila:   Margarita picantă Ingrediente: ●       2 felii de ardei jalapeño, fără semințe ●       5 de tequila blanco ●       1 de lichior de portocale ●       de suc de lămâie, proaspăt stors ●       1 de sirop de agave ●       gheață Mod de preparare Feliile de jalapeño se pun într-un shaker și se amestecă ușor. Se adăugă tequila blanco, lichiorul de portocale, sucul de lămâie și siropul de agave și gheața și se agită bine. Se strecoară totul în pahar, peste gheață proaspătă. Se ornează cu o felie de jalapeño.   Tequila Sunrise Ingrediente ●       5 de tequila ●       11 de suc de portocale ●       1 ml de grenadină ●       coajă de portocală și o cireașă Maraschino (pentru decor) Mod de preparare Se amestecă sucul de portocale și tequila într-un pahar highball umplut cu gheață, până se răcește. Apoi se toarnă încet grenadina și se ornează cu coaja de portocală și cireașa Maraschino.   Paloma Ingrediente ●       5 de tequila ●       1 suc de lime, proaspăt stors ●       suc de gr , pentru a completa paharul ●       felie de lămâie verde și sare (opțional), pentru decor Mod de preparare Se șterge marginea unui pahar tip highball cu felia de lămâie verde și se înmoaie marginea în sare. Se adaugă tequila și sucul de lime în pahar și se umple cu gheață. Se completează cu suc de gr și se amestecă ușor pentru a se combina aromele, apoi se ornează cu o felie de lămâie verde.   Așadar, dacă îți dorești să cunoști mai bine această băutură, ține cont de faptul că o tequila autentică trebuie să conțină 100% agave, de care te poți bucura ca atare sau într-o băutură delicioasă cum ar fi Tequila Sunrise cocktail. Descoperă branduri premium de tequila pe SmartDrinks.ro!   Foto: https://www.shutterstock.com/image-photo/pouring-mexican-tequila-bottle-into-shot-1616500510  

Cele mai bune ginuri premium - Aroma perfectă pentru orice ocazie

Cele mai bune ginuri premium - Aroma perfectă pentru orice ocazie

Indiferent de anotimp, ginul este ingredientul care nu lipsește din cocktail-uri fresh și delicioase. Aprecierea oamenilor față de această băutură se reflectă și în statistici: în 2017, statele membre ale Uniunii Europene au produs 116 milioane de litri de alcool pur de gin și genever, în valoare de 729 de milioane de euro. Această cantitate a fost cu 44 de milioane de litri (sau 62%) mai mare decât în 2007, potrivit Eurostat. Ginul se obține prin distilarea unui alcool neutru din cereale cu boabe de ienupăr și alte plante, dar rețeta poate fi diversificată prin adăugarea unor diferite condimente, flori sau fructe. Află mai departe cum a fost inventat ginul și descoperă câteva branduri premium de gin pe care le poți găsi pe SmartDrinks.ro și cu care poți prepara cocktail-uri delicioase!   Ginul, consumat inițial cu recomandare de la medic    Un medic olandez, cunoscut sub numele de Franciscus Sylvius, este considerat a fi inventatorul ginului, după ce a început să prescrie un distilat pe bază de ienupăr în scopuri medicinale, în 1550. Englezii au început să consume prima dată gin în timp ce luptau împotriva Spaniei în Olanda, în timpul Războiului de Treizeci de Ani, cu scopul de a se detensiona. Când soldații s-au întors acasă, au luat cu ei băutura lor preferată nou descoperită. Regele William al III-lea, care a urcat pe tronul Angliei și Irlandei în 1689, a prezentat băutura olandeză în rândul supușilor săi, iar Londra a devenit ulterior epicentrul popularității ginului. Una dintre primele rețete de gin recomanda adăugarea de căpșuni și zmeură în procesul de distilare, pentru a da ginului o nuanță roz și o aromă fructată - cunoscutul pink gin. Tu ce aromă de gin preferi? Descoperă pe SmartDrinks.ro o selecție variată de branduri de gin !   Gin Opihr - un gin aromatic, cu arome de citrice şi condimente dulci   Opihr este o regiune menționată în Biblie, renumită pentru bogățiile sale și care a prosperat în timpul domniei regelui Solomon. Regele primea în mod regulat aur, argint și mirodenii aduse din Opihr și, deși locația exactă a acestei regiuni rămâne un mister, se crede că se afla în Orient, de-a lungul rutei antice a mirodeniilor - o rețea de rute maritime care leagă Orientul de Occident. Rutele se întind de pe coasta de vest a Japoniei, prin insulele Indoneziei, în jurul Indiei și Orientului Mijlociu - și de acolo, de-a lungul Mediteranei și în Europa. Negustorii călătoreau mii de kilometri de-a lungul acestei rute, comercializând mirodenii și plante exotice din ținuturi îndepărtate. Simbolistica și renumele acestei regiuni se reflectă în gustul bogat al ginului ce îi poartă numele: ginul Opihr este o călătorie pe legendara rută a condimentelor exotice și oferă o experiență memorabilă. Descoperă ginul Opihr Oriental Spiced London Dry în secțiunea Spirits/Gin!   Gin Mare - un gin mediteranean, cu note de rozmarin și mirodenii   Într-un vechi sat de pescari de lângă Barcelona se află un alambic făcut la comandă, în care a fost creat Gin Mare, o băutură inspirată de plantele și aromele locale, precum și de cultura locului. Nivelul de aciditate al ingredientului principal al Gin Mare, măslinele Arbequina, se schimbă în fiecare an, ceea ce înseamnă că fiecare proces de distilare reprezintă o operă de artă culinară unică. Plantele care oferă personalitate acestui gin sunt reprezentative pentru gastronomia mediteraneană: măsline Arbequina, busuioc, rozmarin și cimbru, astfel că fiecare picătură de Gin Mare este o incursiune în atmosfera fermecătoare a locului. Pornește și tu în această călătorie – prima oprire: secțiunea Spirits/Gin de pe SmartDrinks.ro!   Ginul japonez Etsu - arome florale și note citrice, perfecte pentru cocktail-uri   Datorită versatilității sale, ginul este băutura perfectă pentru cocktail-uri. Profilul său complex permite experimentarea cu diverse ingrediente și arome. De la cocktailuri clasice, precum Martini și Negroni, până la variații moderne și preparate inovatoare, ginul este un ingredient de bază cu ajutorul căruia pot fi create băuturi interesante. Unul dintre brandurile de gin ideale pentru cocktail-uri este ginul japonez Etsu. Termenul înseamnă „plăcere“ în japoneză. Acest gin a fost creat de distileria Asahikawa din Hokkaido după o rețetă asiatică veche ce include diverse ierburi, condimente și citrice, dintre care unele se găsesc doar în Asia. Particularitatea ginului Etsu constă în persistența aromatică a cojii de portocală și a lămâii yuzu. Rețeta preparării Etsu este secretă, dar informațiile disponibile ne spun că acesta este fabricat din alcool din trestie de zahăr, iar yuzu, condimentele și ierburile sunt macerate timp de 24 de ore înainte de distilare. Ginul este redus la 43° cu apă de izvor din munții Taisetsu. Descoperă și tu aroma bogată a acestui gin! Găsești câteva sortimente interesante pe SmartDrinks.ro.   Gin Tanqueray - un gin premium, cu plante aromatice culese manual   Inventat în 1830 de Charles Tanqueray, acest gin cu arome explozive de citrice, ienupăr și fructe de pădure este ideal pentru prepararea unui gin tonic delicios, a unui martini intens sau a unui cocktail plin de savoare. Printre cele mai apreciate sortimente de gin produse de Tanqueray este No. Ten, distilat din gr p fru t, portocală, lime și flori de mușețel, culese manual. De la lansarea sa în anul 2000, a primit numeroase premii, cel mai important fiind „ Best White Spirit“, distincție obținută de trei ori la rând la concursul World Spirits de la San Francisco. Este singurul gin inclus în The Hall of Fame, în cadrul acestei competiții. Merită să îi testezi și tu aroma! Gin Tanqueray No. Ten este disponibil în secțiunea Spirits/Gin.   Pornește într-o călătorie aromatică pe ruta legendară a condimentelor exotice, în zona plină de personalitate a Mediteranei, de-a lungul lanțurilor muntoase japoneze sau în universul botanic englezesc experimentând ginurile premium disponibile pe SmartDrinks.ro!   Foto : https://www.shutterstock.com/image-photo/bartender-making-splash-delicious-gin-tonic-1231860904

Cum să degustați corect whisky, cognac, rom sau alte băuturi spirtoase

Cum să degustați corect whisky, cognac, rom sau alte băuturi spirtoase

A savura o băutură spirtoasă fină este o experiență care trezește simțurile și dezvăluie o lume plină de arome complexe. Fie că este vorba de nuanțele aurii ale whisky-ului, de notele vibrante ale romului sau de eleganța rafinată a cognacului, fiecare băutură spirtoasă are o personalitate unică ce așteaptă să fie descoperită. Pentru a aprecia cu adevărat aceste băuturi, este nevoie să ții cont de câteva recomandări care îți vor „antrena“ papilele gustative. Află mai departe cum se face degustarea corectă a whisky-ului, a romului sau a cognacului și descoperă care sunt pașii cei mai importanți în acest proces!   Ghid complet pentru degustarea băuturilor spirtoase   Nu există un set de reguli exacte pentru degustarea băuturilor spirtoase, dar poți urma recomandări ce te vor ajuta să te bucuri cu adevărat de ele:   Folosește pahare speciale pentru fiecare tip de băutură alcoolică . Este important să faci degustarea din pahare special realizate pentru degustare sau pentru băutura respectivă, pentru că acestea concentrează mai bine aromele. Dacă însă nu ai un pahar potrivit pentru cognac , de exemplu, poți folosi un pahar clasic de whisky, de bună calitate. De asemenea, pentru degustare sunt potrivite și paharele tip lalea, care trebuie umplute doar pe jumătate, pentru ca aromele să se mențină cât mai concentrate. Asigură-te că nu există urme sau miros de detergent de vase pe pahare, care ar putea influența aroma băuturii.   Gustă băutura la temperatura camerei. Chiar dacă le putem păstra la rece, toate băuturile spirtoase, inclusiv vodca, ar trebui degustate pentru prima dată la temperatura camerei. La o temperatură mai ridicată, vei percepe mai mulți compuși aromatici volatili, pe care o temperatură scăzută i-ar masca.   Analizează claritatea băuturii. Deși, de obicei, băuturile spirtoase sunt transparente sau maronii, ele pot avea și un anumit grad de vâscozitate, care merită analizată deoarece astfel îți vei crea anumite așteptări cu privire la gust.   Diluează băutura cu puțină apă. Dacă este vorba despre o băutură spirtoasă cu o concentrație mai mare de alcool, este recomandat ca aceasta să fie diluată cu puțină apă, pentru a reduce concentrațiile de etanol și a deschide celelalte arome.     Analizează gustul pe care îl lasă fiecare băutură. Ia-ți timp pentru a analiza aroma băuturii după ce ai degustat-o. Cât se menține gustul? Este dulce sau amar? Acordă atenție acestor detalii.   Pașii importanți în degustarea băuturilor spirtoase - miros, culoare și gust   Elementele esențiale pe care trebuie să le ai în vedere în degustarea unei băuturi alcoolice sunt:   ·        Mirosul. Este recomandat să miroși inițial băutura, dar evită să inhalezi adânc, deoarece conținutul ridicat de alcool va avea un efect puternic asupra nărilor. În schimb, ține paharul la o distanță de câțiva centimetri față de nas și inspiră ușor. Apoi gustă băutura și notează toate aromele și gusturile inițiale pe care le observi. După ce ai mirosit și gustat băutura, o poți dilua cu apă, pentru a face loc mai multor arome.    ·        Culoarea. Analizează claritatea băuturii. Ține cont că anumite esențe de lemn folosite la învechirea unor băuturi vor influența nu doar gustul, ci și culoarea acestora.   ·        Gustul. Începe cu o cantitate mică din băutura spirtoasă. Apoi gustă din nou - de data aceasta o cantitate mai mare de băutură. Menține-o preț de câteva secunde, pentru a identifica aroma generală și tonurile acesteia. Încearcă să răspunzi unor întrebări. Dacă băutura spirtoasă are un gust de fructe, despre ce fel de fructe este vorba? Citrice, mere, fructe de pădure? Poți face acest exercițiu împreună cu prietenii, pentru a compara apoi impresiile legate de băutura degustată.   Cele mai bune practici în degustarea diferitelor tipuri de băuturi alcoolice   Fiecare băutură alcoolică are particularitățile sale, care trebuie avute în vedere într-o degustare. Iată câteva recomandări pentru degustarea unor tipuri de băuturi alcoolice:   Cum se degustă cognacul? Cognacul este o băutură versatilă, care poate fi savurată în multiple feluri. Dacă îl bei simplu sau doar cu câteva picături de apă, îi vei maximiza aromele florale și picante. Folosește un pahar special pentru cognac, tip lalea, adică mai îngust în partea de sus, această formă având rolul de a pune în circulație aromele băuturii. Poți opta și pentru un pahar tip balon, cu forma rotunjită, care la rândul său permite concentrarea aromelor cognacului. Evită să încălzești paharul cu mâinile, deoarece temperatura ridicată va accentua gustul de alcool. Temperatura ideală de servire a cognacului pentru degustare este de 18-20°C. Ține paharul de picior și ridică-l către lumină, pentru a observa culoarea. O nuanță mai închisă indică, în general, că băutura este maturată o perioadă mai îndelungată. Apropie paharul de nas și analizează aromele inițiale. Dacă sunt predominant florale sau fructate, probabil că este vorba despre un cognac „tânăr“. În schimb, cognacurile mai vechi au o aromă intensă. Rotește paharul pentru a aerisi băutura și a elibera aromele secundare, apoi apropie-l din nou de nas. Ce arome noi identifici? După ce ai observat aspectul și aromele cognacului, papilele tale gustative își vor crea anumite așteptări cu privire la gustul băuturii. Soarbe cognacul și analizează-i aromele. Inspiră puțin aer în timp ce cognacul se află în gură, pentru a elibera setul complet de arome ale băuturii spirtoase. Alege băuturi premium de pe SmartDrinks.ro , de exemplu un cognac clasic precum Courvoisier sau Hennessy sau un cognac de autor de la Fanny Fougerat, pentru o experiență inedită de degustare!   Cum se degustă whisky-ul? Toarnă o măsură de whisky în pahar (este recomandat să folosești un pahar special pentru această băutură). Este timpul să îți activezi simțurile olfactive: apropie paharul de nas și simte mirosul băuturii, pentru a descoperi intensitatea aromelor. Compară notele înregistrate cu ajutorul mirosului cu cele captate de papilele gustative și observă cum se simte whisky-ul. Este catifelat sau aspru, dulce sau sărat? Ține whisky-ul pe limbă pentru câteva secunde și observă cum se dezvoltă aromele, apoi înghite și analizează gustul final. În acest moment, poți descoperi arome noi ale băuturii. Găsești în secțiunea Spirits o varietate mare de branduri de whisky, dintre care amintim Chivas Regal, Compass Box, The Glenlivet sau Glenfiddich.   Cum se degustă romul? Romul este o băutură cu aromă complexă, de care te vei bucura cu adevărat atunci când este la temperatura camerei. Alege paharul potrivit: este de preferat un pahar tip lalea cu o bază lată, care se îngustează în partea superioară, deoarece această formă va oxigena băutura spirtoasă aleasă. Înclină paharul pe orizontală, rotește-l ușor, apoi apropie-l de nas. Acest lucru îți va permite să simți toate aromele romului, de la cele mai ușoare, din partea de sus a paharului, până la cele mai intense, de la bază. E timpul să guști băutura: începe cu câteva picături, pentru ca papilele gustative să se familiarizeze cu aromele, și continuă cu o cantitate normală. Acordă atenție primei impresii pe care ți-o lasă aroma acestei băuturi și continuă să analizezi nuanțele, pentru a descoperi complexitatea romului. Este recomandat să ai la îndemână un pahar cu apă, pentru a curăța palatul și a rămâne hidratat. Pe SmartDrinks.ro vei găsi o selecție variată de branduri de rom, cum ar fi Diplomatico, Flor de Caña sau Botran.   Cum se degustă t equila?  Alege un pahar lung și îngust, pentru a te putea bucura de întreaga complexitate a acestei băuturi. Alocă suficient timp pentru a identifica aromele cu ajutorul mirosului - vei simți note citrice și florale. Inspiră înainte de a bea tequila și expiră puternic după prima înghițitură, pentru a-ți stimula cât mai mult papilele gustative. Printre brandurile de tequila pe care le vei găsi pe SmartDrinks.ro se numără Herencia Mexicana, Ocho sau Patron.   Concluzionând, pentru a experimenta savoarea unei băuturi alcoolice de calitate este important să ții cont de câteva aspecte ce țin de tipul de pahar folosit sau de temperatură. În același timp, este esențial să îți folosești și simțurile olfactive pentru a descoperi întregul complex de arome. Alege băuturile preferate din sortimentele premium disponibile pe SmartDrinks.ro!   Foto: https://www.shutterstock.com/image-photo/close-shot-hand-holding-glencairn-single-1309137403      

Diplomatico Rum

Diplomatico Rum

Diplomático este un rom super-premium distilat la poalele Munților Anzi din Venezuela, un loc atent ales pentru apele sale curate, clima caraibiană și apropierea de principalele fabrici de procesare a zahărului din zonă. Înființată în 1959, Licorerías Unidas S.A (LUSA) a deținut distileria prin acționarul său principal, Seagram’s International, una dintre cele mai mari companii de vinuri și băuturi spirtoase din lume. În 2002, LUSA a fost vândută unui grup de antreprenori venezueleni și a devenit o companie venezueleană 100% privată, luând numele actual: Destilerías Unidas S. A. (DUSA). Compania este mândră că este un operator independent, o afacere de familie. Ei controlează întregul proces de producție de la câmp la sticlă pentru a crea rom de o calitate excepțională. „Familia face parte din identitatea Diplomático. Punem oamenii pe primul loc în tot ceea ce facem și ne străduim să creăm o comunitate Diplomático în întreaga lume care să reflecte valorile și angajamentele noastre.” În 2018, Diplomático a fost premiat cu prestigiosul „Spirit Brand of the Year” de către Wine Enthusiast, primul rom care este premiat la această categorie.  

Clos des Nines

Clos des Nines

"Clos des Nines e o poveste adevărată a unei tranziții de carieră. Nu m-am născut în regiunea Languedoc și nu provin dintr-un mediu viticol. Însă la sfârșitul anilor 90, m-am stabilit în regiune împreună cu familia. Am fost sedusă de lumina sa, de identitatea sa puternică, istoria, peisajele și cultura vinului. Am decis să mă înscriu la un curs de formare în Viticultură-Oenologie la Montpellier. Acolo am descoperit meseria de vinificator și magia vinificației. Am învățat în vie, alături de vinificatori cu experiență, toate procedeele de tăiere și de lucru pe tot parcursul ciclului vegetativ, precum și procedeele de vinificație. Și asta m-a fascinat. Decizia a fost luată, astfel că am pornit în căutarea unei vii. Fiicele noastre (nines) își vor planta rădăcinile aici, în Languedoc. Aventura a început la sfârșitul anului 2002 cu primul meu sezon de tăiere; Clos des Nines și-a găsit numele în timpul primei recolte. Am decis să cultiv exclusiv soiuri de struguri sudici: 10 soiuri de struguri deosebit de adaptați climei și terroir-urilor noastre. Fiecare dintre vinurile mele este un cupaj, datorită acestei largi palete aromatice pe care o dețin, astfel că fiecare va dezvălui o personalitate unică." – Isabelle Mangeart

Chateau La Verriere

Chateau La Verriere

Chateau La Verriere este un domeniu de familie din Bordeaux, moștenit din tată în fiu vreme de patru generații. După distrugerea totală a viei în secolul al XIX-lea de către filoxeră, nu a mai rămas mare lucru în urmă. Abia după 30 de ani familia a reușit să reia tradiția, începând să producă din nou vin. Marele salt către calitate l-a facut în anii ‘60 Andre Bessette, tatăl actualului proprietar, care a restructurat întreaga podgorie - a replantat toată via cu clone superioare calitativ și a realizat drenajul întregii plantații, ce se întindea la vremea respectivă pe o suprafață de 20 de hectare. În 1999, Alain Bessette se alătură tatălui său, după ce a lucrat mai bine de 10 ani alături de alt producător din Bordeaux. Venirea lui Alain a adus un nou suflu moșiei, iar Chateau La Verriere a început să crească și ca întindere, dar și calitativ, ajungând în prezent la 75 de hectare. Alain este un vinificator extrem de talentat, numele său regăsindu-se în fiecare an pe lista scurtă de nominalizați la „Talents de Bordeaux Superieur”.  

Pierre Amadieu

Pierre Amadieu

Oare voi ce făceați la 19 ani? În 1929, pe cand avea 19 ani, Pierre Amadieu a început să se ocupe de cele 7 hectare de viță de vie din Gigondas, care se aflau în familia sa de generații. În același an, a decis să producă și apoi să comercializeze primul vin căruia i-a împrumutat numele, astfel luând naștere crama Pierre Amadieu. 3 ani mai târziu deja primea prima medalie de aur la Concursul Național Agricultural din Paris. Multe s-au schimbat în cei mai bine de 90 de ani ce s-au scurs de atunci. În anii ‘50 Pierre a cumpărat proprietățile Romane și La Machotte, cărora în timp li s-au adăugat și altele, iar cele 7 hectare au devenit 137, ceea ce face ca Pierre Amadieu sa fie cel mai mare deținător de viță de vie din Gigondas. Tânăra generație a preluat conducerea companiei, Pierre, cel mai mare dintre nepoți, ocupându-se de producția de vinuri, alături de unchiul său Claude, care se ocupă de managementul viei. Cei 3 copii ai lui Claude sunt și ei implicați în afacerea de familie: Henri-Claude e responsabil de vânzări, Jean-Marie îl ajută pe Pierre la managementul cramei și producția de vinuri, iar Marie se ocupă de clienți și de magazinul cramei.  

Pierre Mignon Champagne

Pierre Mignon Champagne

Maison Pierre Mignon este situată în Le Breuil, o zonă recunoscută pentru calitatea strugurilor Pinot Meunier, în Valea Marnei. Urmând un lung șir de viticultori, Maison Pierre Mignon produce șampanii excepționale de cinci generații, în cel mai pur respect pentru tradiție și în același timp îmbrățișând inovația. Pierre și Yveline Mignon, actualii deținători ai acestei moșteniri transmise din tată în fiu, conduc proprietatea familiei și lucrează în colaborare cu cei doi copii ai lor: Céline, care este responsabilă de export și relații comerciale, și Jean-Charles, responsabil pentru podgorie si producția de vinuri. Podgoria de 18 hectare este răspândită în întreaga regiune, în unele dintre cele mai bune Crus din Champagne (Valea Marnei, Côte des Blancs și regiunea Epernay). Viile sunt în principal Pinot Meunier (50%) și Chardonnay (40%) și o cantitate mică de Pinot Noir (10%).  

Compass Box whisky

Compass Box whisky

În anul 2000, un american care locuia în Londra a înființat o companie de whisky scoțian cu scopul de a evidenția frumusețea blend-urilor, oferind în același timp transparență totală în ceea ce privește rețetele sale. 22 de ani mai târziu, fondatorul John Glaser este încă la conducerea companiei, creând și lansând noi whisky-uri în fiecare an. “M-am trezit într-o dimineață și am decis să înființez Compass Box și să-mi părăsesc slujba. Primii ani au fost cu adevărat palpitanți. Făceam literalmente totul din bucătăria mea din Richmond, sufrageria era biroul, iar pe hol era locul în care depozitam toate cutiile. Primul meu produs a fost un grain whisky pe care îl vindem și astăzi - Hedonism. Majoritatea oamenilor nu știa ce este un grain whisky, nu știa că whisky-ul scoțian ar putea avea o asemenea aromă. Blending-ul, atunci când vii din lumea vinului, nu are conotații negative atașate. Acesta este modul în care creezi echilibru din diversele tale podgorii, butoaie sau soiuri de struguri. Este o modalitate de a crea ceva interesant, complex și echilibrat. Compass Box a crescut de-a lungul anilor și acum are două camere în Londra dedicate blending-ului. Avem propriile noastre stocuri de whisky pus la maturat în Scoția și o echipă de peste 15 iubitori de whisky extrem de entuziaști. Credem că whisky-ul scoțian este una dintre cele mai bune băuturi din lume. Cu un spectru de arome mai bogat decât al oricărei alte băuturi, are o capacitate incredibilă de a-i încânta atât pe nou-veniți, cât și pe cei pasionați. Adică exact ceea ce ne propunem să facem cu fiecare sticlă pe care o creăm.”  

Sliabh Liag Distillers

Sliabh Liag Distillers

Soții James și Moira Doherty au fondat Sliabh Liag, prima distilerie legală din Donegal (o zonă cu o istorie bogată în distilarea ilegală) din ultimii 175 de ani, cu scopul de a reînvia tradiția distilării din regiune. Cei doi au renunțat la viața din Hong Kong pentru a-și urma pasiunea și a continua o tradiție de familie. Brandurile lor sunt inspirate de vechile rețete de poteen și whisky ale bunicului lui James, care i-au fost oferite de bunica lui. Cu aceste rețete în mână, cei doi s-au gândit nu doar să construiască o distilerie, ci două distilerii și, mai important, să construiască o comunitate, o afacere și o industrie care poate ajuta la sprijinirea acelei zone a Irlandei. James Doherty spune: „Amândoi bunicii mei au fost distilatori ilegali de poteen. Asta este în ADN-ul meu. Este moștenirea mea și una de care cred că bunicii mei ar fi mândri. Vreau să împărtășesc această moștenire - această oportunitate de a consolida whiskey-ul irlandez artizanal drept cel mai bun din lume - cu cei care vor să vină alături de noi în această călătorie captivantă prin lunga, aproape pierdută moștenire de distilare a Irlandei.” Moira Doherty adăugă: „Distileria Ardara este următorul pas în călătoria noastră de a reînvia tradiția whiskey-ului irlandez, de a o aduce înapoi în comunități, ducând în același timp numele regiunii Donegal pe cele mai înalte culmi”. Moira este și inspirația din spatele An Dúlamán Gin. Originară din Bulawayo, Zimbabwe, a călătorit prin lume împreună cu James. În calitate de distilator al An Dúlamán Gin, a fost nominalizată drept Master Distiller of The Year și Innovator of The Year la premiile Icons of Gin. Moira este implicată și în partea de design a afacerii și conduce dezvoltarea experienței vizitatorilor la Distileria Ardara.

Cascina Vengore

Cascina Vengore

“Vinul meu se naște în vie” Cascina Vèngore este visul tinerei Lucrezia Povero, acela de a produce vin în armonie cu natura și de a experimenta, zi după zi, infinitele expresii ale pământului pe care s-a născut și unde a ales să trăiască. Un amfiteatru natural situat în inima DOCG Terre Alfieri, un tărâm al biodiversităţii cu cultivare 100% organică, Cascina Vèngore cuprinde 26 de hectare într-o singură parcelă, în jurul unei ferme tradiționale piemonteze. Anii de neglijență transformaseră podgoriile din Vèngore într-o regiune sterilă și neproductivă, care risca să compromită ecosistemul local plin de viață. Însă Lucrezia a revenit de la studii din California și a decis să continue munca celor 5 generații de vinificatori din familia ei care și-au dedicat viața muncii pământului timp de mai bine de 200 de ani. “Am învățat din istoria familiei mele să evaluez impactul acțiunilor noastre asupra mediului. Am studiat în California și am experimentat direct pericolul schimbărilor climatice. Vèngore este angajamentul meu pentru un alt tip de agricultură, capabil să depășească conceptul de „protecție a mediului” și să îl îmbrățișeze pe cel al „regenerării vitale”. Îngrijirea unui loc pentru a-l vindeca: acesta este scopul agriculturii regenerative.” Cascina Vèngore, în forma sa actuală, a prins contur în 2012, din dorința Lucreziei și a surorilor sale de a reda viață terenului. La Vèngore, agricultura ecologică îndeplinește bunele practici ale agriculturii regenerative. Intervențiile agricole vizează nu numai protejarea ecosistemului existent, dar și îmbogățirea sa cu materie organică, astfel încât întregul ecosistem să fie mai vital, fertil și mai divers în viitor. Cascina Vèngore cultivă cei mai mari trei struguri autohtoni din Piemont: Arneis, Nebbiolo și Barbera sunt vinificați tradițional, cu intervenții minim invazive.  

NEWSLETTER
Inscrie-te la newsletter pentru
a primi ultimele oferte!

Abonare
INAPOI SUS
Termeni si Conditii Securitate Livrare GDPR Setari Cookies ANPC SOL Contact
facebook
© SmartDrinks.ro 2024
Designed & Developed by WebFuture

ro en

S.C. ALMA TIM DISTRIBUTION S.R.L.
Sediu social: Str. Gheorghe Lazar nr. 12, sector 1, Bucuresti
Reg. Com.: J40/9215/1998
CUI: RO 11005593
IBAN (RON): RO83 RZBR 0000 0600 0261 4989
Banca: Raiffeisen Bank, Agentia Mosilor, Bucuresti.
Capital social: 30 000 RON
anpc-sal
anpc-sol