0% alcool Vila Babiciu
SmartDrinks.ro
Ai peste 18 ani?
DA NU
X
cea mai diversificata gama de produse smart drinks
300 mărci
 
SmartDrinks.ro - comercianții de băuturi ce distribuie peste 1000 de produse, printre care ediții limitate, sticle pentru colecționari și băuturi premiate.
 
Portofoliul de produse cu peste 300 de branduri de vinuri internaționale, bere, whisky, rom, cognac, vodka, tequila, gin, lichior, șampanii și spumante, face ca SmartDrinks.ro să aibă una dintre cele mai diversificate selecții de produse din spațiul online.
 
 
Vezi toate mărcile
Gamă diversificată de produse
X
cea mai diversificata gama de produse smart drinks
Livrare gratuită
în Bucuresti și Ilfov, pentru comenzi ce depășesc 149 RON
 
Pe SmartDrinks.ro, livrarea este gratuită în București și Ilfov pentru comenzi cu o valoare mai mare de 149 LEI (cost produse minus orice reducere aplicată). Comenzile sunt livrate în cel mult 24h de la plasarea comenzii (valabil pentru comenzile plasate de luni până vineri).
 
Pentru livrari în țară, taxa de transport este de 15 LEI indiferent de valoarea comenzii. Livrările se fac prin intermediul Urgent Cargus în termen de 24-48 ore de la plasarea comenzii, pentru comenzile achitate online cu cardul sau comenzile ramburs. Pentru comenzi achitate prin transfer bancar, timpul de livrare se calculează din momentul în care plata a fost recepționată în contul nostru.

 

Mai multe informații
Livrare gratuită începând cu 149 Ron
X
cea mai diversificata gama de produse smart drinks
Livrare în 2 h
în Bucuresti și Ilfov
 
SmartDrinks.ro asigură livrarea produselor în perfectă stare, fără a fi deteriorate.
 
Ambalajele folosite sunt confecționate din carton de cea mai bună calitate, testat special pentru transportul de băuturi.
 
Comanda dvs. va ajunge în siguranță la adresa indicată și în intervalul orar comunicat, prin intermediul agenților noștri sau a firmei de curierat Cargus.

 

Mai multe informații
Ambalaj securizat și livrare în 2h în București și Ilfov și în 24h în restul țării

Secrete pentru o degustare de vinuri reușită. Cum savurezi corect fiecare pahar cu vin

Secrete pentru o degustare de vinuri reușită. Cum savurezi corect fiecare pahar cu vin. Degustarea de vinuri te va ajuta să identifici gusturile și aromele pe care le apreciezi în mod deosebit și astfel, ulterior, alegerea unui vin într-un restaurant sau bar va fi mult mai ușoară.

Secrete pentru o degustare de vinuri reușită. Cum savurezi corect fiecare pahar cu vin

O experiență reușită de degustare a vinului este o călătorie care implică toate simțurile, emoțiile și o înțelegere nuanțată a aromelor. Degustarea de vinuri te va ajuta să identifici gusturile și aromele pe care le apreciezi în mod deosebit și astfel, ulterior, alegerea unui vin într-un restaurant sau bar va fi mult mai ușoară. În același timp, degustarea vinului poate fi și o activitate socială. Evenimente de degustare sunt adesea organizate, de exemplu, de comercianți și producători de vinuri, pentru a primi un feedback detaliat din partea clienților. Fie că ești un începător care caută îndrumare în degustarea vinului sau un pasionat de vinuri care dorește să își rafineze abordarea, descoperă mai departe ce trebuie să faci pentru ca fiecare pahar de vin să devină un moment de încântare senzorială.

 

Pasiunea pentru vinuri - o călătorie în lumea gusturilor fine

 

Pasiunea pentru vin este o călătorie în lumea gusturilor fine, o fuziune între istorie, geografie, cultură și simțuri. Aromele și gusturile reflectă diversele zone în care sunt cultivați strugurii – de la podgoriile însorite din Toscana până la viile emblematice din Bordeaux, fiecare regiune imprimă strugurilor caracterul său unic. Dar nu este vorba doar despre delicioasa băutură din pahar, ci și despre arta de a-i descifra nuanțele. Cei care degustă vinul învață să identifice notele subtile de fructe, flori și condimente. Ei explorează procesele din spatele creării unui amestec echilibrat de arome. Pasiunea pentru vin este, de asemenea, o incursiune în trecut. De exemplu, vinurile de colecție pot cuprinde în aromele lor trecerea timpului, astfel că degustarea devine o călătorie în timp, care ne conectează cu cei care au contribuit cu grijă la crearea acestui produs. Descoperă vinuri pe SmartDrinks.ro care îți vor oferi o călătorie memorabilă în lumea gusturilor fine!

 

Ghidul pas cu pas al unei degustări profesioniste de vinuri

 

O degustare de vinuri înseamnă mult mai mult decât a mirosi și a gusta această băutură. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să profiți la maximum de următoarea degustare de vinuri. Înainte de a realiza degustarea efectivă de vinuri, ține cont de aceste recomandări: 

 

  • Evită să mănânci cu o oră înainte de a degusta vinul. Deși ai putea fi tentat să mănânci consistent înainte de degustarea de vinuri pentru a evita efectele alcoolului, mulți somelieri spun că mâncarea poate afecta de fapt gustul vinului. Astfel, se recomandă să nu mănânci cu cel puțin o oră înainte de o degustare. Dacă vizitezi mai multe săli de degustare într-o singură zi, desigur că va trebui să mănânci între degustări. Dar evită mâncăruri foarte condimentate sau cu un gust persistent. De asemenea, evită să folosești apă de gură înainte de o degustare. 
  • Dacă urmează să faci o degustare acasă, asigură-te că încăperea este bine aerisită și nu există mirosuri de mâncare proaspăt gătită. 
  • Permite luminii naturale să pătrundă în încăperea în care faci degustarea, pentru a beneficia la maximum de o experiență vizuală corespunzătoare. 
  • Asigură-te că paharul este curat, iar dacă a fost curățat chiar înainte de degustare, este important să nu existe resturi de apă în interior. 
  • Acordă atenție și zgomotului: cu cât beneficiezi de mai multă liniște, cu atât vei putea identifica mai clar anumite arome. 

 

Principalele trei simțuri pe care le activăm într-o degustare de vinuri sunt văzul, mirosul și gustul. Din punct de vedere vizual, iată care sunt aspectele cărora trebuie să le acorzi atenție: 
  • Privește direct către pahar. Lasă-l pe masă și analizează-i culoarea. 
  • Privește dintr-un unghi lateral, pentru a putea vedea cât de limpede este vinul. 
  • Înclină paharul cu aproximativ 45 de grade și ține-l pe un fundal alb. Acest lucru te va ajuta să îți faci o idee despre profunzimea culorii și transparența vinului. 
  • Rotește paharul, pentru a-i permite vinului să se amestece complet și să se așeze. 
Ține paharul consecutiv în aceste patru poziții și înregistrează toate observațiile. Vinul din pahar este limpede sau este întunecat? Analizează intensitatea culorii și opacitatea, precum și culoarea. Ca regulă generală, vinurile roșii vor căpăta o nuanță mai deschisă odată cu trecerea timpului, iar cele albe vor deveni mai închise la culoare. (Acest lucru nu se aplică însă tuturor vinurilor.) Folosește niveluri când notezi culoarea, de la limpede la mediu, de la intens la tern. Aceste niveluri te vor ajuta să descrii vinul cu precizie.

 

Simțul mirosului este adesea mai puternic decât cel al gustului. Rotește paharul timp de aproximativ 10-12 secunde sau efectuează cinci rotații rapide. Rotirea paharului sparge suprafața vinului, eliberează aromele naturale ale acestuia și ajută la vaporizarea unei părți din alcoolul vinului. Pentru a aprecia pe deplin toate aromele, trebuie ca nasul să fie cât mai aproape de vin - chiar în pahar - și să inspiri adânc. Vei simți imediat mirosuri de fructe sau condimente. Repetă acest proces, iar de data aceasta încearcă să separi mirosurile: dacă mai întâi ai simțit un miros fructat, acum încearcă să distingi fiecare fruct, cum ar fi murele sau căpșunile. Astfel, vei face o evaluare mai precisă a vinului. Ca regulă generală, vinurile tinere tind să miroasă mai mult a fructe, în timp ce vinurile mai vechi au un miros mai pronunțat de condimente.  

 

Perceperea gustului este un aspect esențial al degustării vinului. Spre deosebire de nas, gura poate recunoaște textura. În funcție de evenimentul de degustare, unele persoane preferă să scuipe vinul degustat după câteva secunde, în timp ce altele înghit vinul pe care îl degustă. Cel mai bine este să clarifici la începutul evenimentului care este conduita de degustare. Majoritatea degustătorilor profesioniști preferă să scuipe vinul, mai ales dacă este vorba de o degustare care durează mai multe ore.

 

Cum degustăm corect vinul?

 

Rotește în gură o cantitate mică de vin, câteva secunde. Apoi încearcă să inspiri puțin aer printre buze, timp de câteva secunde. Acest lucru permite aerului să pătrundă în vin pentru a-i elibera aromele. Identifică gustul vinului atunci când atinge diferite părți ale limbii. Există cinci zone principale de sensibilitate pe limbă, care percep gustul amar, acru, sărat, dulce și taninul, detectat în principal pe gingii. Gustul unui vin va persista pe limbă după ce l-ai înghițit, așa că încearcă să înregistrezi cât timp durează acest aftertaste.

 

Iată alte caracteristici cărora trebuie să le acorzi atenție atunci când faci o degustare de vin: 
  • Textura. Aceasta include acidul (conservanții naturali care se găsesc în vin), taninul (antioxidant natural), conținutul de alcool și corpul vinului. 
  • Aciditatea. Contribuie la echilibrul general al vinului și îi oferă acel efect revigorant. 
  • Taninul. Este prezent în pielița strugurilor și are o aromă amară, detectată cel mai puternic pe partea din spate a limbii. Astringența dată de tanin este cea care provoacă senzația de uscăciune în gură, resimțită cel mai puternic pe gingii.
  • Dulceața. Este dată de zahărul rezidual - dulceața rămasă atunci când nu toți strugurii au fost fermentați în alcool. 
  • Conținutul de alcool. Este vorba despre cantitatea de alcool etilic din vin. De obicei, vinul cu un conținut scăzut de alcool va avea un gust mai dulce.
  • Corpul - greutatea și „bogăția“ vinului. 
  • Aroma. În acest moment, identifică aromele exacte ale vinului. 
  • Gustul final. Observă care este gustul final care persistă după înghițirea vinului.

 

Există tipuri de pahare de vin speciale pentru servirea băuturii? Răspunsul este da! 

 

Simțul olfactiv este responsabil pentru aproximativ 80% din ceea ce gustăm, arată scienceworld.ca. Paharele de vin sunt proiectate în mod intenționat să aibă curburi ca mijloc de intensificare a aromelor băuturii. De asemenea, curbele ajută la rotirea vinului fără a-l vărsa, în acest mod fiind eliberate mai multe arome. Așadar, atunci când vine vorba de degustarea tuturor nuanțelor care se găsesc în vin, un pahar adecvat, cu o curbură potrivită, este ceea ce ai nevoie.

 

Sfaturi pentru a deveni un cunoscător al vinurilor de calitate

 

Dacă lucrezi în domeniul ospitalității sau pur și simplu îți dorești să știi cât mai multe despre vinuri, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să devii un adevărat cunoscător: 
  1. Ține cont de principalele caracteristici ale vinului: dulceața, aciditatea, nivelul de alcool, corpul și taninurile. Învață cum să guști vinul în funcție de aceste caracteristici, pentru a-ți îmbunătăți modul în care îl evaluezi.
  2. Participă la evenimente din industria vinului. Degustările sau cursurile te vor ajuta să înveți mai multe despre vin. De asemenea, este important să găsești o comunitate din domeniul vinurilor. Cu cât te conectezi mai mult cu oameni din industria vinului, cu atât vei învăța mai mult.
  3. Creează-ți o colecție de vinuri. Acest lucru este foarte important în drumul tău spre a deveni un bun cunoscător de vinuri. 

 

Acordă atenție pregătirii dinaintea unei degustări de vinuri: asigură-te că în încăpere nu există mirosuri puternice și evită să mănânci cu o oră înainte de degustare. Apoi, analizează caracteristicile principale ale vinului - dulceață, aciditate, alcool, corp și taninuri - și observă persistența gustului final. Participă la evenimente ale diferitelor comunități de vinuri, dar creează-ți totodată propria colecție de vinuri. Alege din sortimentele variate de vinuri de calitate superioară de pe SmartDrinks.ro!

 

Foto: https://www.shutterstock.com/image-photo/closeup-portrait-young-female-customer-drinking-140728459

 

NEWSLETTER
Inscrie-te la newsletter pentru
a primi ultimele oferte!

Abonare
INAPOI SUS
Termeni si Conditii Securitate Livrare GDPR Setari Cookies ANPC SOL Contact
facebook
© SmartDrinks.ro 2024
Designed & Developed by WebFuture

ro en

S.C. ALMA TIM DISTRIBUTION S.R.L.
Sediu social: Str. Gheorghe Lazăr nr. 12, sector 1, București
Reg. Com.: J40/9215/1998
CUI: RO 11005593
IBAN (RON): RO83 RZBR 0000 0600 0261 4989
Banca: Raiffeisen Bank, Agenţia Moșilor, București.
Capital social: 30 000 RON
Certificat de înregistrare: B3438724, eliberat de O.N.R.C.
Certificat de inregistrare fiscala Seria B nr 1249336, emis de A.N.A.F.
Licență de vânzare a băuturilor alcoolice: nr RO00927EN0003 eliberata de MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE, AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR
Activitatea principală: 4634 - Comerţ cu ridicata al băuturilor

Activități desfășurate la punctul de lucru:
5224 - Manipulări
5210 - Depozitări
4941 - Transporturi rutiere de mărfuri
4791 - Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
4635 - Comerţ cu ridicata al produselor din tutun
4634 - Comerţ cu ridicata al băuturilor
anpc-sal
anpc-sol