
Oare voi ce făceați la 19 ani? În 1929, pe cand avea 19 ani, Pierre Amadieu a început să se ocupe de cele 7 hectare de viță de vie din Gigondas, care se aflau în familia sa de generații. În același an, a decis să producă și apoi să comercializeze primul vin căruia i-a împrumutat numele, astfel luând naștere crama Pierre Amadieu. 3 ani mai târziu deja primea prima medalie de aur la Concursul Național Agricultural din Paris.
Multe s-au schimbat în cei mai bine de 90 de ani ce s-au scurs de atunci. În anii ‘50 Pierre a cumpărat proprietățile Romane și La Machotte, cărora în timp li s-au adăugat și altele, iar cele 7 hectare au devenit 137, ceea ce face ca Pierre Amadieu sa fie cel mai mare deținător de viță de vie din Gigondas.
Tânăra generație a preluat conducerea companiei, Pierre, cel mai mare dintre nepoți, ocupându-se de producția de vinuri, alături de unchiul său Claude, care se ocupă de managementul viei. Cei 3 copii ai lui Claude sunt și ei implicați în afacerea de familie: Henri-Claude e responsabil de vânzări, Jean-Marie îl ajută pe Pierre la managementul cramei și producția de vinuri, iar Marie se ocupă de clienți și de magazinul cramei.